Kahramanmaraş merkezli depremlere ailesiyle birlikte Kırıkhan’da yakalanan Fadime Tatar, kendisi dışarıda olduğu için felaketten kurtuldu. 3 kızları ve torunuyla yüreklerinin yarısı da enkazın altında kalan acılı ailenin yaşadıkları yürek burktu.

AİLELERİNDEN BİR GECEDE 4 CAN EKSİLDİ

Deprem olunca 3 kızı ve torunundan haber alabilmek için telefona sarıldığını söyleyen anne, “Aradım aradım. 1 saat boyunca aradım hiçbirine ulaşamadım. Çaldı açan olmadı. ” dedi.

''ANNECİĞİM HEPSİ MELEK OLMUŞ''

Yardım istediği müstakbel damadından aldığı “Annecim, hepsi melek olmuş” cevabıyla dünyası başına yıkılan Fadime Tatar, “Gittim ''kızlarım neredesiniz, neredesiniz!'' diye bağırdım çağırdım yok hiçbir şey.” dedi.

''O ANDA ÖLDÜM''

Yaşadıkları acıyı anlatan annenin sözleri yürekleri dağladı;

“Bir baktım poşet götürüyorlar, battaniye götürüyorlar. O anda öldüm. Öldüklerini anladım. Sultan, Zehra, Reyyan, Serkan torunum. 6 kişi oturuyorduk sofraya. Bu kızım da olmasa 2 kişi kaldık. Çok acı bir şey.”

BU ACININ TARİFİ YOK!

Kızları ve torununun cansız bedenleri günler sonra enkazdan çıkarıldı. Kızlarını kucağına alıp mezara indirdiğini söyleyen acılı baba sözleri yürekleri parçaladı. Gözyaşlarını tutamayarak bu acının tarifi yok diyen baba, “Nasıl tarif edebilirim ben bunu” diye konuştu.

GENÇ KIZ KARDEŞSİZ KALDI

Depremde kız kardeşlerini kaybeden ve ailenin geriye kalan tek kızının “Yardıma ihtiyacım olduğunda kimi arayacağım ‘gelin’ diye? Her şeyime geliyorlardı” sözleri ise yüreklere hançer gibi saplandı.

HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ailesinden geriye bir kızı ve torunu kalan ve eşiyle birlikte hayata tutunmaya çalışan acılı anne, bir umut belki telefonlarını açarlar diye her gün kızlarını aradığını ama ulaşamadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim