Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi basına kapalı yapıldı.

Erdoz5

YAKLAŞIK 1.5 SAAT SÜRDÜ

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan'ı, parti çıkışında CHP Genel Başkanı Özel aracına kadar uğurladı.

Görüşmede, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.

Erdoz1

ERDOĞAN, BÜROKRATLARIYLA GELDİ

Erdoğan ile CHP Genel Merkezi'ne, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da geldi.

Erdoz2

ÖZEL MYK'YI MI TOPLADI?

Öte yandan görüşme sonrası Özgür Özel'in CHP Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK), toplantıya çağırdığı iddia edildi.

Omer Celik 22052024 Aa (4)

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: KALICI KAZANIMLARA DÖNÜŞMELİ

Bu arada görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, diyalog ortamının sürmesinin önemli olduğunu belirterek, "Tablo kalıcı kazanımlara dönüşmeli.” diye konuştu.

Görüşmede ekonomiyle ilgili konuların da gündeme geldiğini aktaran Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin gelecek nesillere borcu olan ve yeni anayasaya kavuşmak sürecini siyasetin gündelik polemikleri içinde değil Türkiye’nin geleceğini gözeten bir sorumluluk ve perspektifle ele alınması gerektiğini ifade ediyorlar.” dedi.

KIBRIS BARIŞ HAKERATININ 50. YILI

Çelik, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla da, "Cumhurbaşkanımız törenlerde CHP ve diğer partilerle güçlü şekilde beraberlik gösterilmesi gerektiğini ifade etti." değerlendirmesinde bulundu.