Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 5 bin 500 personel alacağını duyurmasının ardından KPSS-2024/4 tercih başvuruları başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı personel ilanına başvuracak adaylardan KPSS 2022 Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavına başvurmuş olma şartı aranıyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS-2024/4 tercih başvurusu ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Tarım-ve-Orman-Bakanlığı-Personel-Alımı-Ne-Zaman-7-Bin-158-Personel-Alımı-1

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Branş Dağılımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacağı duyuruldu. 7 bin 158 personelin 5 bin 500’ü sözleşmeli, bin 500’ü tarım işçisi ve 158’i tarım orman uzman yardımcısı olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli personel alımında, ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendisleri başta olmak üzere farklı branşlarda alım yapılacak.

Tarım-ve-Orman-Bakanlığı-Personel-Alımı-Ne-Zaman-7-Bin-158-Personel-Alımı

Güvenlik görevlisi ve büro personeli gibi pozisyonlar da mevcut. Tarım işçisi alımında ise, tarım ve hayvancılık alanında çalışabilecek nitelikli personel aranıyor. Tarım orman uzman yardımcısı alımında ise, lisans mezunu adaylar arasından seçim yapılacak.

Tarım-ve-Orman-Bakanlığı-Personel-Alımı-Ne-Zaman-7-Bin-158-Personel-Alımı-2

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak. Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler.

ösym-yks-ek-tercih-kılavuzu-pdf

KPSS-2024/4 Tercih Başvurusu Ne Zaman Bitecek?

Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlar ile tercih başvurusunda bulunabilecekler. Tercih işlemleri, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 7 Şubat 2024 Çarşamba günü sona erecek. 
 

Editör: Nurseli Fırat