Batman'da, emniyet güçlerinin uyguladığı "Dur" ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil sürücüsü, yaşanan kovalamaca sonucu bir tarlada kaza yaparak durduruldu. Araç ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (9)

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (2)

KOVALAMACA SONUCU KAZA VE YAKALAMA

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İHA Büro Amirliği ekiplerinin aldıkları ihbar üzerine başlattıkları operasyon kapsamında, Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesi'nde durdurulmak istenen bir otomobilin sürücüsü polisin "Dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Uzun süren bir kovalamacanın ardından sürücü, aracıyla birlikte bir tarlaya girerek kaza yaptı.

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (3)

BUĞDAY BAŞAKLARI ARASINDA GİZLENEN ŞÜPHELİLER

Kaza sonrası otomobilde bulunan 4 şüpheli, buğday başakları arasına saklanarak polisten gizlenmeye çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dron destekli yürüttüğü titiz çalışma neticesinde, şüpheliler buğday başakları arasında uzanmış halde bulundu ve etrafları sarılarak yakalandı.

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (4)

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (5)

UYUŞTURUCU MADDELERİN ELE GEÇİRİLMESİ

Yapılan operasyonda, otomobilde ve şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda, farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ve 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (6)

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (7)

ŞÜPHELİLERİN ADLİ SÜREÇLERİ

Şüpheliler, adliyeye çıkarıldıkları mahkemece "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, Batman'da uyuşturucu ile mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Batman Uyusturucu Tarla Bugday 05052024 Iha (8)

Editör: Mevlüt Peker