İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Milton Keynes bölgesinde, 34 yaşındaki Nikesh Mistry adlı otomobil sürücüsü, bir motosikletliyle yaşadığı tartışma sonrasında öldürme amacıyla kazaya sebep oldu. Buckinghamshire Köprüsü'ne ters şeritten giren Nikesh'in aracı, başka bir otomobille çarpışarak motosiklet sürücüsünün iki aracın arasında sıkışmasına ve köprüden düşerek ağır yaralanmasına neden oldu.

OLAY YERİ VE ZAMANI

Olay, 2022 Kasım'ında Milton Keynes bölgesindeki Buckinghamshire Köprüsü'nde meydana geldi. Thames Valley Polisi'nin açıklamasına göre, Nikesh Mistry'nin motosikletliyle yaşadığı tartışma sonrası köprüden düşen motosiklet sürücüsünün ağır yaralanmasına sebep oldu. Olayın, 19 Kasım 2022'de gerçekleştiği belirtildi.

Ingiltere Motosiklet Oldurmeye Calisma 20032024 Dha12

POLİS AÇIKLAMASI

Polis açıklamasına göre, Nikesh Mistry, Milton Keynes'teki Walton Döner Kavşağı yakınlarında gümüş renkli bir otomobil kullanırken motosikletliyle tartışma yaşadı. Tartışmanın ardından Mistry, motosiklet sürücüsünü köprüdeki olaya sürükledi. Motosiklet sürücüsü köprüden düşerek ciddi şekilde yaralandı.

HAPİS CEZASI VE EHLİYET İŞLEMİ

Aylesbury Kraliyet Mahkemesi, Nikesh'i tehlikeli araç kullanmak ve ciddi yaralanmaya sebep olmak suçlarından 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Nikesh'in ehliyetine 4 yıl 10 ay süreyle el konuldu ve tekrar ehliyet almak için sınavlara girmesi gerektiği belirtildi.

Ingiltere Motosiklet Oldurmeye Calisma 20032024 Dha13

GÖRÜNTÜLER

Polis tarafından yayınlanan görüntülerde, Nikesh'in aracının motosiklet sürücüsünü bariyerlere sıkıştırdığı, diğer bir araçla çarpıştığı ve motosiklet sürücüsünün köprüden düştüğü anlar yer aldı. Bu görüntüler, olayın nasıl geliştiğini net bir şekilde ortaya koydu.

Editör: Mevlüt Peker