BAKÜ (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti, Bakü ziyareti kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova tarafından kabul edildi.

Görüşmede, parlamentolararası ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar, uluslararası ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

TBMM heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gafarova, hem İkinci Karabağ Savaşı döneminde hem de savaş sonrasında Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteğe büyük önem verdiklerini vurguladı.

Gafarova, TBMM heyetini, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) Azerbaycan delegasyonunun, örgüt toplantılarına katılımı ve her türlü işbirliğini süresiz askıya aldığı konusunda da bilgilendirdi.

Türkiye ile Azerbaycan’ın stratejik müttefik olduğunu vurgulayan Akar, ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesinin önemini çizdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Azerbaycan’ın uzattığı barış elinin Ermenistan tarafından yanıtsız bırakılmaması gerektiğini, iki ülke arasında kısa sürede barış anlaşmasının imzalanacağını umut ettiklerini söyledi.

Akar’ın başkanlık ettiği heyet, Azerbaycan Parlamentosu Savunma, Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu üyeleriyle de bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan işbirliğinin tüm yönleriyle geliştiği, savunma ve güvenlik alanlarının da buna örnek olduğu ifade edildi.

TBMM heyeti, Bakü ziyareti kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov tarafından da kabul edildi.

Ziyaretlerde Akar'ın yanı sıra Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da yer aldı.

Kaynak: aa