TCDD, yeni personel alımıyla ilgili ilanı paylaştı. İlan kapsamında toplamda 62 yeni personel istihdam edilecek. Alımlar KPSS puanı olan ve olmayan vatandaşlar olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilecek.

TCDD İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

İlan edilen işgücü taleplerine başvuru yapacak adayların belirli şartları taşıması gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların ilan edilen meslek yüksekokulu programlarından mezun olması gerekmektedir.

Ayrıca, başvuru yapacak adayların ilan tarihi itibariyle 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adaylar, ilan edilen işgücü taleplerinden sadece birine başvurabileceklerdir.

Başvuru yapacak adaylar, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen evrakları teslim etmek zorundadır.

Evrakları teslim edilen ve başvurusu kabul edilen adaylar, sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınav, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nda yapılacaktır.

Sözlü sınavda adayların özgüvenleri, yazılı iletişimleri, sözlü iletişimleri, gözlem-stres-problem çözme yetenekleri değerlendirilecektir.

Ayrıca, mezun oldukları bölüm/program bilgileri de sınavda değerlendirilecek ve mesleki alanda puan verilecektir.

Değerlendirme sonucunda başarı puanı belirlenecek ve en yüksek başarı puanına sahip adaylar işe alınacaktır.

İşe alınacak personellerin sözlü sınav sonuçları ile KPSS puanı dikkate alınacak ve başarı puanı hesaplanacaktır.

İlan edilen işgücü talepleri, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında olduğu için sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

Tren teşkil işçilerinin deneme süresi 4 ay olacaktır.

İşe başlayan tren teşkil işçilerinin en az 5 yıl çalışması gerekmektedir.

İşe başlayan tren teşkil işçileri vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

İşe başlayan tren teşkil işçileri, 7 yıl içinde iş sözleşmesinin feshedilmesi veya istifa edilmesi durumunda eğitim maliyetinin yarısını tazminat olarak geri ödemek zorundadır.

Alınacak personellerin istihdam alanları ve yerleri de belirlendi. İşveren statüsü kamu olan alımlar, daimi veya deneme süreli olarak yapılacak. Bu kapsamda 42 tren teşkil işçisi ve İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne 20 gemi yükleme işçisi alınacak. Gemi yükleme işçileri İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'nde görev yaparken, tren teşkil işçileri İstanbul, Kırklareli, Edirne, Eskişehir, İzmir, Malatya, Sivas, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Mersin, Hatay, Niğde, Afyonkarahisar ve Denizli'de görev yapacak.

Alımlar için KPSS şartı sadece tren teşkil işçileri için aranacak. Başvuru tarihleri ve diğer detaylar, TCDD'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Gemi yükleme işçisi alımları için ise KPSS şartı aranmayacak ve başvurular Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesinden takip edilebilecek.

Başvuru yapacak adayların ilan edilen işgücü taleplerinden sadece birine müracaat edebileceği ve sadece erkek adayların başvuru yapabileceği belirtilirken, tren teşkil işçilerinin deneme süresinin 4 ay olduğu ve 7 yıl içinde iş sözleşmesinin feshedilmesi veya istifa edilmesi durumunda eğitim maliyetinin yarısının tazminat olarak geri alınacağı ifade edildi.

TCDD İŞÇİ ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

8 Aralık'a kadar başvuru süresi bulunan alıma ilişkin detaylar, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) internet sitesinden takip edilebilecek.