Ülke genelinde suçla mücadele kapsamında güvenlik güçleri kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Eskişehir'de ise jandarma ekipleri, toplumun güvenliğini sağlamak ve suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Son olarak, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, gelen ihbarlar ve yapılan araştırmalar sonucu tefecilik yapan 3 şüpheliye operasyon düzenlendi.

AİLE BOYU TEFECİLİK
Şüpheliler hakkında yapılan araştırmada baba ve oğullarının uzun süredir senet karşılığı borç para verdikleri, cebir ve şiddetle borçları katladıkları, mağdurların gayrimenkulleri ile araçlarını üzerlerine geçirerek tefecilik yaptıkları ortaya çıktı.  Tefeci baba ve 2 oğlunun yakalanması amacıyla KOM Şube Müdürlüğü, Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ‘Şehit Jandarma Teğmen Şafak Evran Operasyonu’ gerçekleştirildi.

eskişehir tefeci operasyonu1

MİLYON LİRALIK VURGUN
Ailenin evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 6 adet isme yazılmış 6 milyon TL değerinde senet, 1 adet isme yazılmış senet fotokopisi, 1 adet 1 buçuk milyon TL değerinde tapu senedi, 95 adet boş senet, 13 adet 9 milimetre mermi, 1 adet kelepçe, 3 bin 110 TL nakit para, 3 adet cep telefonu ele geçirildi.

eskişehir tefeci operasyonu2

JANDARMADAN KAÇAMADILAR
Ekiplerin başarılı operasyonunda yakalanan baba Y.T. ve oğlu M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer oğul M.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

Editör: Zeynep Baş