Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurularını bekliyor.  Yarışmalara katılarak sergilenecek performanslar için teknoloji tutkunlarına 25 Milyon Türk Lirası ödül ve 50 Milyon Liranın üzerinde malzeme desteği verilecek. 

46 ANA KATEGORİ VE 117 ALT KATEGORİ DÜZENLENECEK

Yıllar geçtikçe gelişerek daha fazla yarışma kategorisini bünyesinde barındıran TEKNOFEST, Türkiye'nin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını içeriyor. 2024 yılı için TEKNOFEST yarışmaları 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek. 

İLK DEFA BAŞVURAYA AÇIK YARIŞMALAR

2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında "Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig" yarışmaları da ilk defa başvuruya açılacak.

BAŞVURULAR 20 ŞUBAT 2024'TE SONA ERECEK

20 Şubat 2024'e kadar başvuruları devam edecek olan TEKNOFEST, milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisini artırmayı amaçlıyor. 2018'den günümüze kadar TEKNOFEST'te 2 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. 

BİNLERCE GENÇ HAYALLERİ İÇİN TEKNOFEST'TE OLACAK

Bu yıl da İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için TEKNOFEST 2024 kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURU ADRESİ

TEKNOFEST'te yarışmalara katılmak için başvurular "www.teknofest.org" internet sitesi üzerinden yapılacak.
 

Editör: Nurseli Fırat