Sektöründe birçok dünya lideri şirketi tek çatı altında toplayan SolarEX, dünyanın en büyük 3. güneş fuarını İstanbul’da düzenledi.  Enerji sektöründe Türk üreticilerini ve yerli markalarını dünya vizyonuyla buluşturan fuara yoğun bir katılım gözlendi. 

GENÇLERDEN FUARA YOĞUN İLGİ

Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknoloji Fuarı, dün ziyaretçilerin yoğun katılımıyla açılışını gerçekleştirdi. Teknolojiye ilgisi olan binlerce vatandaş, güneş enerjisini yakından inceledi. Fuarı ağırlıkla ziyaret eden gençler, oluşturulan ortamdan etkilendiklerini belirtti. Gençlerden biri, fuarın çok güzel geçtiğini belirtirken, yeni firmalarla da tanıştıklarını ifade ettiler. 

ENERJİ DÜNYADA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Günümüzün en önemli ve geleceğe yönelik sürdürülebilir enerji kaynaklarından biri olarak öne çıkmaya devam eden güneş enerjisi, dünyada büyük bir önem taşıyor. Kaynaklarının kısıtlı olması önemini daha da artırırken, doğaya zarar vermediği için de ön plana çıkıyor. Dünyanın önde gelen firmaları da maliyeti kısmak için teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor. 

EV TİPİ RÜZGAR TRİBÜNÜ

Ev tipi yenilebilir rüzgar tribünü teknolojisi her geçen gün büyürken, WİNDUA marka sahibi Hakan Topçu, 4 yıldır ev tipi rüzgar tribünü ürettiklerini belirtti. Genellikle büyük rüzgar tribünleri olarak belirtilen ürünlerin, ev tipi versiyonu üretildi. Rüzgar tribünlerinin 1 Kilowatt’tan, 4 Kilowat’a kadar olduğunu da sözlerine ekledi. 

EV TİPİ RÜZGAR TRİBÜNÜ NASIL KULLANILIR?

WİNDUA marka sahibi Hakan Topçu, ev tipi rüzgar tribününün nasıl kullanıldığı hakkında da bilgi verdi. Topçu, ev tipi rüzgar tribününün her yerde rahatlıkça kullanılabildiğini belirtirken, Türkiye'de henüz tam olarak gelişmediğini ve fuar sayesinde Türkiye'de ziyaretçilere detaylı anlattıklarını da vurguladı.

Editör: Mevlüt Peker