TEKZEN İFLAS MI EDİYOR?

Tekzen Ticaret AŞ, Türk-Alman ortaklığı ile 1995 yılında kurulmuş, Türkiye'nin üçüncü en büyük yapı marketidir.

Tekzen Iflas Mı Etti 2

1998 yılında Alman ortağın ayrılması ile birlikte, tek sahibi Murat Girgin olan, 120 milyon TL sermayeye sahip şirketin Türkiye'nin farklı şehirlerinde şubesi bulunuyordu.

Tekzen Iflas Mı Etti 5

Tekzen, uzun süredir ekonomik krizle uğraşıyordu ve piyasaya olan borçlarını ödemekte zorluk çekiyordu. Tekzen yapı market, geçtiğimiz yıl küçülme kararı almıştı.

Tekzen Iflas Mı Etti 3

Bu çerçevede onlarca mağazasını kapatan Tekzen, yüzlerce çalışanının da tazminatını ve özlük haklarını vermeden işten çıkarma kararı almıştı. Tekzen, şimdilerde iflas kararı için mahkemeyi bekliyor.

Tekzen Iflas Mı Etti 6

TEKZEN'E İFLAS DAVASI

Tekzen Iflas Mı Etti 4

Tekzen'in iflası istendi. Sem Danışmanlık A.Ş., dava dosyası kapsamında Tekzen Ticaret ve Yatırım AŞ’ye karşı icra takibi başlattı. Tekzen tarafı icara takini itiraz ederken bu kez Sem Danışmanlık avukatları, itirazın iptali ve şirketin iflasına karar verilmesini istedi. Söz konusu davanın duruşması ise önümüzdeki 15 Şubat’ta görülecek.

Tekzen Iflas Mı Etti 7

Sem İnternet Reklam Hizmetleri Danışmanlık AŞ. firmasının Tekzen’e yönelik açtığı dava İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek.

Editör: Nurseli Fırat