Öğretmen maaş zammı son dakika gelişmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev alan binlerce öğretmenin gözü "Temmuz memur zammı ile en düşük öğretmen ve uzman öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL olacak?" sorusuna çevrildi. 5 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları ile memur zammı belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurmuştu. Öğretmen ve uzman öğretmen maaşına da memur zammına bağlı olarak artış gösterecek. İşte 2023 öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen zammında son durum...

ogretmen 5

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında öğretmen maaşları memur maaş zammı oranında artacak. Memur zammı ile 6 aylık enflasyon farkı oranına göre belirlenecek. Zammın oranı 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Yeni Öğretmen maaşları belli olduğunda haberimiz güncellenecek.

ogretmen 1

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını, düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini duyurdu.

vedat isikhan 1

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

5 aylık enflasyon farkı sonrasında 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak görülüyor. Memur maaşı zammı ile ilgili gelen tahminler içerisinde refah payı düşünülerek yüzde 45 zam gelmesi yer alıyor.

ogretmen 6

GÜNCEL ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu.

Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandına yükseldi.

Editör: Alara Şimal Metin