İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Terkinler çetesine yönelik operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Buna göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 'Tefecilik', 'Yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'İnsan ticareti' suçlarını örgütlü olarak işleyen 35 şüpheliye yönelik, 25 Eylül'de operasyon düzenlendi.

57 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bursa İnegöl merkezli, İstanbul, Ankara ve Erzurum'daki 57 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucunda aralarında elebaşı ile 1 kamu görevlisinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleriyle Bursa'ya getirilen çete üyelerinin, MASAK ile iletişime geçilerek başlatılan çalışma sonucunda 6 milyar TL değerindeki mal varlığına da el konuldu.

terkinler cetesi operasyon 2

MAHKEMEDEKİ İŞLEMLERİ 24 SAAT SÜRDÜ

Gözaltı süresi uzatılan çete üyelerinin işlemleri dün tamamlandı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından 3 şüpheli serbest bırakılırken, aralarında çete lideri Nazi Terkin'in de olduğu 32 şüpheli Jandarma Özel Harekat ekipleri tarafından adliyeye götürüldü.

Savcılık sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden çete lideri Nazi Terkin, oğulları Erkan Terkin ve Mehmet Terkin ile birlikte 13 şüpheli daha 'Tefecilik', 'Yağma', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'İnsan ticareti' suçlarından tutuklanıp Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

TUTUKLANAN KAMU GÖREVLİSİ İNTİHAR ETTİ
Tutuklananlar arasındaki HSK’de eski şube müdürü olan ve Nallıhan Adliyesi Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan İsmail Hakkı Erdem'in dün gece koyulduğu Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde, tek kişilik hücresinde intihar ettiği belirtildi.

Editör: Alara Şimal Metin