Gaziantep'te gerçekleştirilen bir operasyonda, yasadışı yollarla ülkeye girdiği belirlenen ve terör eylemlerine karışabileceği değerlendirilen PKK/KCK üyesi bir şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI SONUCU

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü istihbarat çalışmaları, terör örgütlerinin ve işbirlikçilerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla gerçekleştirildi. Bu çalışmalar neticesinde, ülkeye yasadışı yollarla geçerek terör faaliyetlerinde bulunabileceği değerlendirilen ve daha önce Suriye'deki PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği belirlenen H.E.E.H isimli yabancı uyruklu bir şüphelinin bulunduğu yer tespit edildi.

OPERASYONLA YAKALANDI

Jandarma ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda şüphelinin saklandığı yeri belirledi. Şehitkâmil ilçesinde gerçekleştirilen şafak operasyonuyla şüpheli yakalandı.

TUTUKLANDI

PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü üyesi olduğu belirlenen şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Mevlüt Peker