Burdur İl Jandarma Komutalığı’na bağlı Siber Şube ekipleri, İnternet üzerinden gerçekleştirilen suç ve terör faaliyetlerine karşı yapılan propagandalara karşı çalışmalarını titizlikle yürütmeye devam ediyor. 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FAALİYETLERİ DEŞİFRE EDİLDİ

Bu kapsamda, Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Siber Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda 18 internet sitesi hakkında işlem yapıldığını duyurdu. Terörle mücadele ve siber suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amaçlandı.

SİBER ŞUBE SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMADI

1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen sanal devriyeler sonucunda, terör örgütü propagandası yaptığı değerlendirilen 2 internet sitesi erişime engellendi. Ayrıca, siber suçlarla mücadele çerçevesinde 16 sosyal medya hesabı Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) bildirildi.

OLASI MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Bununla birlikte, yasa dışı bahis ve kumar işlemlerine aracılık ettiği tespit edilen 4 internet sitesi ve oltalama (phishing) amaçlı kullanılan 6 internet sitesi Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından koordine edilen bir işlemle erişime engellendi. Bu önlem, olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla alındı.
 

Editör: Zeynep Baş