Ankara Valiliği, komşu iki kadın arasında çıkan kavgaya ilişkin sorumluların adli mercilere sevk edildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi'nde komşu iki kadının kavga ettiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tesetturluye Saldiri Ankara Etimesgut 31052024 1

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada da yer alan, ilimiz Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi’nde komşular arasında gerçekleşen sözlü, fiziki saldırı ve manevi değerleri aşağılama iddiası ile ilgili konu ve sorumlular adli mercilere intikal ettirilmiş olup, gerekli tahkikat cumhuriyet savcılığınca yürütülmektedir” denildi.

Tesetturluye Saldiri Ankara Etimesgut 31052024 2

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Valilik, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve gerekli adli sürecin başlatıldığını belirtti. Olayın sosyal medyada geniş yankı uyandırması, kamuoyunun dikkatini çekti. Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, olayın detaylarının ortaya çıkarılması bekleniyor.

Tesetturluye Saldiri Ankara Etimesgut 31052024 3

EVİME GİRMEYE KORKUYORUM

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, bir kadın, tesettürlü olduğu gerekçesiyle komşularının saldırısına uğradı. Mağdur tesettürlü kadın, ailesinin ve kendisinin sürekli sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldığını, evine girmeye korktuğunu söyledi.

Tesetturluye Saldiri Ankara Etimesgut 31052024 4

SÜREKLİ TACİZ VE SALDIRI

İddiaya göre, A.T. ile A.T. çifti, komşuları F.G.'ye tesettürlü olduğu için sürekli sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Saldırıların artması üzerine mağdur çift, can güvenliklerinden endişe duydukları için başka bir yere taşınmak zorunda kaldı. Mağdur F.G., sürekli darp edildiğini, küfür, tehdit ve hakaretlere uğradığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Eşi ve çocuklarının da saldırıya uğradığını ifade etti.

Tesetturlu Kadin Etimesgut Ankara 31052024 Iha

SALDIRI ANLARI GÖRÜNTÜLENDİ

F.G.'nin saldırıya uğradığı anlara ait görüntülerde, komşusunun "Sizden midem bulanıyor. Yeter artık. Gidin buradan" diyerek küfürler ettiği duyuldu. Saldırıya uğrayan F.G.'nin "İmdat" diyerek çevredekilerden yardım istediği ve diğer komşuların araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştığı görüldü. Görüntülerde saldırgan kadının bahçedeki keseri eline aldığı, tesettürlü kadına saldırmaya çalıştığı ancak kocasının engel olduğu da yer alıyor.

TESETTÜRLÜ OLAN BİNA GÖREVLİSİ KADINA DA “ŞERİAT MI GETİRECEKSİNİZ?” DİYEREK SALDIRMIŞ

Yaşananlarla ilgili konuşan F.G., "Saldırgan kadın bizi sürekli taciz ediyordu. Küfürler ediyordu. Çocuklarıma hakaret ediyordu. Birçok kez olay oldu. Bana saldırıyordu. Komşumla bahçede otururken, onunla ilgili bir şey demememe rağmen, bana ‘Kenafir gözlerinle’ bakamazsın diye bağırdı. Bana saldırdı. Çarşafımı yırtmaya çalıştı. Bana vurdu. Komşular engel olmaya çalıştı ama başaramadı. Parmağımı kanattı, yüzümü çizdi. Olaydan birkaç gün sonra saldırgan kadının kocası, yanındaki bir adamla benim eşime saldırdı. Yere yatırıp vurdular. Müdahale etmeye kalkışınca çarşafımı açmaya çalıştılar. Daha önce de tesettürlü bina görevlimize saldırıp, ‘Siz buraya şeriat mı getireceksiniz’ demişlerdi. Bana, ‘Sen erkeklerle konuşmuyorsun, yüzünü açmıyorsun. Seni TikTok’a atacağım’ diyerek rencide etti. Kendileriyle ilgili şikayetçi olduk. Evime girmeye korkuyorum. Yapacaklarının bir sınırı yok. Kadının ve adamın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.