Başvuru sahiplerinin merakla beklediği THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekilişi, çekilişin ne zaman yapılacağı ve sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi arayanlar arasında heyecan yaratmaya devam ediyor. İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 12.500 konutun temel atma törenleri başladı. THY (Türk Hava Yolları) ve Emlak Konut işbirliğiyle hayata geçirilen Yenişehir Arnavutköy Projesi'nde yaklaşık 3.000 konut THY çalışanları için ayrıldı. Kalan konutlar ise başvuru yapanlar arasında kura sistemi ile dağıtılacak. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman ve sonuçlar henüz açıklandı mı? Yenişehir Evleri Arnavutköy kura çekilişi ne zaman gerçekleşecek? İşte son gelişmeler...

THY Emlak Konut 2023 yılı kura çekilişi sonuç listesi sorgulama ekranı, ev sahibi olmak için başvuruda bulunan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kampanya başvurularının 2 Haziran'da sona ermesinin ardından Aralık ayının sonuna gelinirken THY Emlak Konut başvuru sonuçlarına ilişkin beklentiler yoğunlaştı. THY Emlak Konut Arnavutköy kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir Evleri projesi başladı mı, ne zaman teslim edilecek? İşte THY Emlak Konut Arnavutköy ödeme planı.

THY EMLAK KONUT ARNAVUTKÖY YENİŞEHİR EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

İstanbul Havalimanı'na yakın bir konumda yer alan THY Emlak Konut Arnavutköy konutları hızla ilerliyor. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, devam eden çalışmalar hakkında bilgi almak üzere dün inşaat alanını ziyaret etti. Bolat, kaba inşaatı tamamlanan bir binanın en üst katına çıkarak 12.500 ünitelik projeyi yukarıdan izledi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY çalışanlarına yönelik çekiliş hakkında bilgi verirken 3.000 dairenin Mayıs-Haziran 2025'te teslim edileceğini belirtti. Dairelerin İstanbul'da evi olmayan ya da eşinin evi olmayan ve yönetici pozisyonunda olmayan THY personeline tahsis edileceğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, "Sabah saatlerinde Arnavutköy'deki Emlak Konut GYO projesini ziyaret ederek, projenin ilerleyişine bizzat şahit oldum. Yaklaşık 3.000 üniteden oluşan birinci ve ikinci etaplarına başlanan proje Mayıs ve Haziran 2025'te teslim edilmeye başlanacak. Örnek daireler birkaç ay içinde hazır olacak. Videoda görüldüğü gibi, binaların çoğunun temelleri kazılmış ve %60'ının temelleri atılmıştır. Birkaç ay içinde birçoğunun inşaatına başlanacak. Ayrıca tüm proje alanına genel bir bakış sağlamak ve diğer aşamaların yerleri hakkında bilgi toplamak için kaba inşaatın tamamlandığı bir binanın en üst katına çıktım."

Önemli proje detayları:

Toplam inşaat alanı: 1,842,549 m²

Toplam konut sayısı: 12.456 adet

İstanbul Havalimanı'na Uzaklık: 5.5 km

Örnek konutlar Mart 2024'te görülmeye hazır olacaktır.

İlk aşama teslim tarihi: Mayıs-Haziran 2025.

THY EMLAK KONUT ARNAVUTKÖY KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

THY Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir Evleri projesine 2 Haziran'a kadar başvurular alındı. Başvuru süresinin ardından kura çekilişi yapılacak. Ancak Emlak Konut Arnavutköy kura çekiliş tarihi henüz açıklanmadı. Bu konuda bir gelişme olduğunda en kısa sürede bilgi vereceğiz.

EMLAK KONUT ARNAVUTKÖY ÖDEME PLANI

Daha önce fiyatları, peşinatları ve taksit tutarları belirlenen konutlar aşağıdaki fiyatlardan satışa sunulacak: 1+1'ler 2.088.000 TL, 2+1'ler 2.592.000 TL, 3+1'ler ise 3.672.000 TL'den satışa sunulacak. Konutların mülkiyeti, 10 yıllık bir süre boyunca taksit ödemeleri ve peşinat ödemeleri ile elde edilebilecektir. Taksit tutarları 7.500 Türk Lirasından başlayacak.

THY-EMLAK KONUT ARNAVUTKÖY YENİŞEHİR EVLERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

1. Kampanya, İstanbul'da ikamet eden ve sadece ilk evini alacak vatandaşlar için geçerli olacak.

2. Emlak konut ve TOKİ’de 1 sene içerisinde devir yapılan sözleşmesi bulunmayacak.

3. İstanbul’da son 1 sene içinde tapu devri yapmamış olacak.

4. Proje toplam konut sayısı üzerinden yüzde 5’i şehit ve gazi yakınlarına, yüzde 5’i engelli vatandaşlara ve yüzde 20’si gençlere ayrılacak.

5. Başvuru ücreti alınmayacak.

6. Mücbir sebepler ve haller hariç, 5 yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak.

Editör: Mevlüt Peker