TikTok, popüler bir sosyal medya platformudur. Aktif olarak milyonlarca kullanıcıya sahip olan TikTok’u ABD’de yaklaşık 150 milyon kişinin kullandığı tahmin ediliyor. Çin Merkezli bir sosyal medya platformu olan TikTok'un kapatılması gündemde. Peki TikTok kapatılacak mı? TikTok yasaklandı mı? İşte detaylar..

tiktok 3

2024 TİKTOK YASAKLANDI MI?

ABD’de aylardır görüşülen Tiktok yasası ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalandı. 9 ay içerisinde bir Amerikan firmasına satılmaması halinde TikTok ABD'de yasaklanacak. Çinli şirket bu satışa yanaşmazsa ABD’de Tiktok’un indirilmesi engellenecek.

TİKTOK-4

ABD Başkanı Joe Biden’ın dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması TikTok’un 270 gün içinde ABD’deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasayı onaylamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, açıklamalarda bulundu. TikTok CEO'su Shou Zi Chew, yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini belirterek, “İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. Peki, TikTok kapanacak mı, hangi ülkelerde yasaklanacak?

Editör: Nurseli Fırat