ABD'nin tedbiri haklı çıkarmak için yalnızca "spekülatif kaygılar" öne sürdüğü belirtildi ve mahkemeden tedbiri durdurması talep edildi.

Başkan Joe Biden, ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek tasarıyı geçen ay imzalayarak yasalaştırdı. Bu karar, Washington'da, TikTok'un Çinli mülkiyetinin ABD kullanıcılarına ilişkin verilerin Çin hükümetinin eline geçmesi veya propaganda amacıyla kullanılması riskini artırdığını iddia eden ve yıllarca süren tartışmaların ardından geldi.

ABD'deki TikTok yasasına ilişkin TikTok Ceo'sundan açıklama ABD'deki TikTok yasasına ilişkin TikTok Ceo'sundan açıklama

TiKTOK SATILACAK MI?

TikTok bağımsız olduğunu savunurken ana şirket ByteDance, işletmeyi satma planının olmadığını söyledi. Çin hükümeti yasayı ABD'nin yabancı bir firmaya "zorbalığı" olarak değerlendirdi ve satışa karşı çıkacağının sinyalini verdi.

OCAK 2025’TE YASAKLAMA GELİYOR

ABD yasalarına göre, ana şirket ByteDance bir alıcı bulamadığı sürece uygulama mağazalarının Ocak 2025'ten itibaren ABD'de TikTok'u sunması yasaklanacak. Görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi halinde Başkan Biden bu süreyi 90 gün uzatabilir.

"BU KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL"

Başvuruda TikTok, bu şartın "kesinlikle mümkün olmadığını, ticari olarak, teknolojik olarak, yasal olarak ve kesinlikle yasanın gerektirdiği 270 günlük zaman çizelgesinde mümkün olmadığını" söyledi.

Editör: Halide Tonga