Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tokat Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Valilik, açıklamasında, "Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için gerekli hazırlıklar yapıldı. Yurtlarda, spor salonları ve misafirhanelerimizde vatandaşlarımız misafir edilecek" sözlerine de yerdi.

"DEVLETİMİZ YANIMIZDA"

Sulusaray ilçesinde sokakta bekleyişini sürdüren vatandaşlardan İbrahim Yıldızlı, AA muhabirine, güvenli olduğu için açık alanda beklediklerini belirterek, "Acayip bir sarsıntı ile geldi ilk anda. Fatih Camisi'nin yanındaydık. Minare uçtu, briketler falan düştü. Halk ister istemez panik yaşadı. Sakinleştirmeye çalıştık ortalığı. Diğer mahallelere gittiğimizde ufak tefek sıkıntılar vardı, onlara da yardım ettik. Açık alan olduğu için, güvenli alan olduğu için burada bekliyoruz. Çok şükür can kaybımız yok, bir sıkıntı yok. Devletimiz yanımızda. Valimiz, Belediye Başkanımız, Kaymakamımız elinden geleni yapıyor. Köylerde sıkıntı olmuş herhalde ama gidemedik." dedi.

PANİK ANLARI GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

Deprem anı Tokat'ta iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Zile ilçesindeki bir marketin raflarındaki ürünlerin yere düştüğü, vatandaşların ise hızla marketten çıkmaya çalıştığı, bir başka güvenlik kamerası görüntüsünde ise Almus ilçesindeki bir restoranda bulunan kişilerin, sarsıntıyı hissettikleri anda restoranın dışına yöneldiği yer alıyor.

Tokat'ta eğitime bir gün ara

"GEREKLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı. Hatipoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, TRT Haber canlı yayında açıklama yaptı. Hatipoğlu, "Tüm ekiplerimiz bölgedeler. AFAD, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kurumlar bölgede. Bir olumsuzluk yaşanmadan süreci atlatacağız diye umuyorum. Köylerimizde toprak yapılar var. Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Zaman içinde daha net göreceğiz" şeklinde konuştu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

"BUĞDAYLI KÖYÜNDEKİ BAZI MİRALERDE VE EVLERDE HASAR VAR"

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından TRT Haber'de açıklama yaptı.

Yazıcıoğlu, "Buğdaylı köyündeki bazı miralerde ve evlerde hasar var. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olduğuna dair bir haber almadık. Tokat merkezdeki konutlarda herhangi bir sorun yok. Buğdaylı köyündeki durumu yakından takip ediyoruz" dedi.

"HASARLI BİNALARA LÜTFEN GİRMEYİNİZ"

AFAD Başkanı Okay Memiş, Tokat Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından TRT Haber'de açıklama yaptı.

Hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Memiş, "Valilerimizle ve ilgili personellerimizle görüşüyoruz. Herhangi bir can kaybımız bulunmuyor. Tokat ve Yozgat illerimize çevre AFAD ekiplerinden destek gönderdik. Sahada araştırmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, hasarlı binalara lütfen girmeyiniz. Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev etkilendi, herhangi biri yaşamıyordu. Tokat'ta ise 5 ahır etkilendi" açıklamasını yaptı.

Editör: Halide Tonga