Tokat'ta, Ramazan Bayramı güvenlik tedbirleri çerçevesinde yapılan trafik denetimlerinde ilginç bir olay yaşandı. Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) tarafından takibe alınan şüpheli bir otomobil, polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. KGYS kameraları sayesinde sürekli izlenen araç, kısa süre sonra polis ekiplerince durduruldu.

Tokat Alkollu Surucu 16042024 Dha2

ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE AĞIR CEZA

Dur ihtarına uymayarak kaçan ve polis tarafından durdurulan araç sürücüsünün yapılan kontrolünde 1,70 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollü sürücüye toplamda 33 bin 339 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sürücünün ehliyetine 2 yıl 8 ay süreyle el konuldu. Sürücü hakkında 'mala zarar verme' suçundan da adli işlem başlatıldı.

Tokat Alkollu Surucu 16042024 Dha5

ANBEAN TAKİP VE MÜDAHALE

Olay, KGYS kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaçış anından, sürücünün durdurulmasına kadar geçen süreç, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Tokat Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bayram tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerin aralıksız süreceğini ve halkın huzur ve güvenliği için her türlü önlemin alındığını belirtti.

Tokat Alkollu Surucu 16042024 Dha6

Editör: Mevlüt Peker