Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi’nin oluşturduğu TOKİ kura takvimi ile arsa kura çekilişi sürüyor. TOKİ Eskişehir arsa kura çekilişi YouTube üzerinden TOKİ tarafından canlı yayınlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin en kapsamlı projesi olarak görülen “İlk Evim Arsa” projesi çerçevesinde “Eskişehir Merkez İlk Evim 3000 Müstakil Arsa Kurası” noter huzurunda yapılıyor ve TOKİ YouTube kanalı ve diğer sosyal medyalarından canlı olarak yayınlanıyor.

TOKİ ESKİŞEHİR ARSA ÇEKİLİŞİ CANLI YAYIN İZLE >>> 

Cumhuriyetin en kapsamlı projesi olan “İlk Evim” sosyal konut projesi çerçevesinde kura çekilişi sürüyor. Ülke genelinde müstakil arsa ve müşterek arsa olmak üzere toplam 1 milyon arsa, kura çekilişi sonrası hak sahipleriyle buluşacak. İşte Eskişehir Merkez İlk Evim 3000 Müstakil Arsa kura çekimi sonuçları isim listesi…

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI 2+1 KURA SONUÇLARI (İSİM LİSTESİ) >>>

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI 3+1 KURA SONUÇLARI (İSİM LİSTESİ) >>>

TOKİ kura çekilişi canlı yayını www.toki.tv adresi ya da TOKİ’nin resmi YouTube kanalından izlenilebiliyor. Noter huzurunda yapılan kura çekilişi Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) resmi sosyal medya hesaplarından da izlenebiliyor.

TOKİ KESİN KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekiliş sonuçları, kura çekimi tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden ilan edilecek. TOKİ kura çekilişi sonuçları yalnızca e-Devlet kapısı üzerinde oluşturulan ekran aracılığıyla sorgulanabilecek. Sonuçların söz konusu ekran üzerine eklenmesi de yaklaşık olarak 24 saat sürebiliyor.

ESKİŞEHİR MERKEZ ARSA KURA SONUÇLARINI SORGULAMA >>>

TOKİ ARSA ÖDEME PLANI

TOKİ Arsa ödeme planı ise 350 metrekare ve 500 metrekare arasındaki müstakil parsel olan arsalarda toplam bedeli 192.500 TL için taksit tutarı 1604 TL ve 10 sene vadesi bulunuyor. Hisseli parsel olan arsalarda ise toplam bedeli 112.500 TL için taksit tutarı 937 TL ve 10 sene vadeye sahip.

MÜSTAKİL ARSA NEDİR?

Planlama durumuna göre yüzölçümü yaklaşık olarak 350 metrekare ile 500 metrekare arasında olan, 1 adet en fazla brüt 150 metrekare konut yapmaya müsait arsalara “müstakil arsa” deniliyor.

MÜŞTEREK ARSA NEDİR?

Yüzölçümü değişiklik gösterip plan yapılaşma şartlarına göre toplu yapı inşa etmeye müsait olan ve birden fazla hissedarı bulunan arsalara “müşterek arsa” ismi veriliyor.

Editör: Mevlüt Peker