Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, TOKİ aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası başlatacaklarını duyurmuştu. 

ev konut daire kiralama satin alma pixabay 5

21 Eylül'de başlayan TOKİ'nin indirim kampanyası için verilen süre 19 Ekim 2023 tarihi ile doluyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlananamayacak. 

konut ev para kredi 1

Öte yandan kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

KAMPANYADAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar da borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.

konut bina apartman ev daire pixabay

Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek.

ev konut daire kiralama satin alma pixabay 1

BANKALARDAN KONUT KREDİSİ KULLANILABİLECEK

Alıcıların, ayrıca başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması ve geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması şartı da bulunuyor. 

ev-kira-anahtar-konut-1

Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak indirimden faydalanmak isterse Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Editör: Ozan Barış Erim