Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

TRABZON PLATFORMU’NDAN DEPREMZEDELERE DESTEK

Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre, depremzedeler için elini taşın altına koyanlardan biri de Türkiye’nin en faal Sivil Toplum Kuruluşu olan Trabzon Platformu oldu. Başkan Ahmet Köksal Öztürk’ün öncülüğünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı afet bölgesindeki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldığı öğrenildi. 

2 TIR DOLUSU ACİL YAŞAM MAZLEMESİ

Başkan Öztürk’ün yardım çağrısına destek veren Trabzonluların gönderdiği yardımlardan oluşan 2 tır dolusu acil yaşam malzemesi ve 400 döküm soba depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması adına afet bölgesine gönderildi. Depremzedelere yardım elini uzatan Trabzon Platformu tarafından toplanan toplamda 10 tır ve bir otobüs acil yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi. Bu yardımların yanı sıra depremzedelerin ısınma sorununu gidermek amacıyla soba ve yardım malzemeleri de afet bölgesine gönderildi.

AFET MAĞDURLARINA YARDIM ELİ

Barınma, gıda, giysi ve temel ihtiyaçlardan oluşan 10.000 adet battaniye, 400 çadır, 10 jeneratör, 400 ısıtıcı, 50.000 adet çocuk bezi, 5.000 adet mont 100 tencere, 100 bin adet bere ve şapka, 20.000 adet çocuk maması, 5.000 adet çocuk eşofmanı, 5.000 adet temizlik malzemesi, 120 bin adet çorap, 200 bin adet su, 15.000 adet eşofman, 3.000 adet çocuk elbisesi ve 10.000 adet kefen gibi yardımlar deprem mağdurlarına dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildi.

YARDIMLAR YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

Depremin 13. gününde 200 döküm soba ve boruları, 300 koli temizlik malzemesi, 20 tane yatak, küçük konteyner, 200 çaydanlık ve 200 acil yardım kolisi depremzedelere verilmek üzere Hatay'da Kızılay yetkililerine teslim edildi.

TRABZON’A YERLEŞEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Deprem bölgesine gönderilen yardımların yanı sıra afet bölgesinden Trabzon’a gelen depremzedelere de yardım gönderildiği öğrenildi. Bu kapsamda toplanan yardımlardan bir tır dolusu malzeme depremin 13. gününde kente gelen depremzedelere gönderilirken bir tır dolusu yardım da deprem bölgesine gönderildi.  İstanbul İl Spor Müdürlüğü bünyesindeki öğrenci yurtlarına yerleştirilen deprem mağdurlarına 100 koli acil ihtiyaç malzemesinin gönderildiği öğrenildi.

MİSAFİR DEPREMZEDELERE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Trabzon’a yerleşen deprem mağdurları için de yardımlarını sürdüren Trabzon Platformu’nun gönderdiği yardım tırları Sürmene’de belediye tarafından ve Of’ta ise kaymakamlık tarafından bölgeye yerleşen deprem mağdurlarına dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim