TÜLİN TUNCAY KİMDİR?

Tülin Tuncay, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Emekli hakimdir. 8 yıl İstanbul Barosunda avukatlık yapan Tuncay, 1988 yılında Hakkari’de hakim olarak göreve başlamıştır. Tülin Tuncay, kendisi gibi hakim olan Adnan Tuncay ile evlenmiştir. Tülin Tuncay ve Adnan Tuncay’ın oğlu Can Tuncay, ailesi gibi bir yargı mensubudur. Can Tuncay, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapmaktadır.

1988 yılında Hakkari’de hakimliğe başladıktan sonra Amasya’nın Suluova, Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapmıştır. Tülin Tuncay, Bolu ve İzmir'de hakimlik yapmış ve ardından 2012 yılında emekli olmaya karar verip meslekten ayrılmıştır. 

Ancak Tülin Tuncay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çağrı üzerine eşi Adnan Tuncay ile birlikte mesleğe geri dönmüştür. 2017’de Bodrum'da yeniden göreve başlayan Hakim Tülin Tuncay, 2018 yılındaki HSK Yaz Kararnamesiyle Muğla Hakimliği’ne atanmıştır. Tülin Tuncay, 2017-2023 yılları arasında görev aldığı Muğla Hakimliği’nden  6,5 yıl sonra yaş haddinden dolayı emekli olmuştur.

Yargı camiası tarafından darbe girişimi sonrasında emekli olmasına rağmen tekrar görevine dönmesiyle hafızalara kazınan isimler arasında yer alan Tülin Tuncay, MHP Muğla İl Başkanlığına kaydını yaptırmıştır. Tülin Tuncay, günümüzde Milliyetçi Hareket Partisi MDK listesinde asil üyeler arasında yer almaktadır.

Editör: Nurseli Fırat