Ekol Haber'den Dilek Yaman Demir'in özel haberine göre; Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın gibi futbol dünyasından ünlü isimlerin bulunduğu, toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan'ın 4. duruşması başladı. Duruşmaya Fernando Muslera, Arda Turan, Mert Zeydanlı katıldı. Seçil Erzan'ın yakın arkadaşı Evrim Pınar Güzel de duruşma salonunda yerini aldı.

ARDA TURAN VE MUSLERA BU KEZ DURUŞMAYA KATILDI

Daha önceki iki duruşmaya katılmayan Fernando Muslera ve Arda Turan 4. duruşmaya da gelmeselerdi, haklarında zorla getirilme kararı çıkacaktı. İki isim de bu kez duruşmadaki yerlerini aldı. Mert Zeydanlı da gelenler arasındaydı. Arda Turan'ın mahkeme salonuna girerken gülümsemesi dikkat çekti. 

SEÇİL ERZAN'IN YAKIN ARKADAŞI EVRİM PINAR GÜZEL KATILDI

Duruşmaya Mert Zeydanlı ve Muslera'nın yanı sıra, Seçil Erzan'ın yakın arkadaşı Evrim Pınar Güzel de katıldı. Burhan Taşpolat ve kızı Evrim Pınar Güzel, savcılığa verdikleri ifadede; Denizbank şube müdürü sanık Seçil Erzan'la olan ilişkilerini ve kendisinin hangi yolla kendilerinden para aldığını anlattı. "Beraber dönem dönem tatile giderdik" diyerek Erzan'la arkadaş olduklarını söyleyen Güzel, Erzan'ın kendisine "Çocuğunun hayatını garanti altına alabilirsin" dediğini aktarmıştı. 

MUSLERA'NIN AVUKATI MAHKEME BAŞKANINDA TALEPTE BULUNDU

Fernando Muslera'nın avukatı Rezan Epözdemir, duruşma salonunda olanların sosyal medyada anbean paylaşıldığını söyleyerek mahkeme başkanından bu durumun engellenmesini talep etti.

MUSLERA: YÜKSEK GELİRLİ TEKLİFTE BULUNDULAR

Fernando Muslera'nın ifadesi yaklaşık bir saat sürdü. Müşteki sıfatıyla ifade veren Muslera, tercüman eşliğinde konuştu. "Para vermeye seni kim ikna etti?" sorusu üzerine şunları söyledi: 
"Seçil Erzan'ı 2011'de tanıdım. Aralık 2022’de finans müdürü gibi banka çalışanları beni aradı. Denizbank’ın yatırım ve fon uzmanı olarak arayan kişi Seçil'di. 1.5-2 ay süreyle yüksek getirili teklifte bulundular. Seçil, 'Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu iki kişi bu fonun başındalar' dedi. Florya şubesine 700 bin dolar hesabımdan çektim, Musa Mert Çetin’e verdim. Merkez Levent şubesine transfer ettim. Seçil Erzan’a vermişti. Başka bir bankadan 500 bin dolar daha çekip, elden Denizbank’a girmeden banka kapısı önünde  parayı verdim. Seçil Erzan bir de belge veriyor, bu para geri ödenecek diye. Mart ayının sonuna doğru  700 bin dolar fon getirisi olarak verildi. Ana parası üzerinden herhangi bir kazancım olmadı. Ne kadar para yatırırsan yatır yüzde 35 kazanç sağlayacaksın dediler." 

MUSLERA, SEÇİL ERZAN İLE İLETİŞİMİ NASIL SAĞLADI?

Seçil Erzan ile "Kim iletişim kurmanı sağladı?" diye sorulan soru üzerine Muslera "Musa Bey 2011'den beri tercümanlık yaptığı için ona bağlantı sağlıyordu." dedi.  "Seçil dışında kendisini para yatırmaya ikna etmek için çalışan oldu mu?" sorusuna "Sadece Seçil beni aradı." diyerek yanıt verdi.
Konuşmaların devamı şöyle:
Mahkeme başkanı: Mert Musa Çetin dışında başka birilerinin para kazandığına şahit oldun mu? 
Muslera: Hayır. Kimseyle konuşmadım. 
Duruşma savcısı: Seçil Erzanla şahsi bir ilişkin var mıydı? 
Muslera: Hayır yoktu. Sadece iş ilişkisi vardı.
Savcı: Seçil’le ilk konuşmada 1.2 milyon dolar için mi anlaştın yoksa ilk paradan sonra tekrar arandın mı?
Muslera: İkinci kez beni aradı. Ben 700 bin verdikten sonra. 
Savcı: Fonda başka biri vardı demiş mi? Tanıdık birileri var dedi mi? 
Muslara: Parayı vermeden önce tanıdık birileri de vardı demedi. Yatırım yaptıktan sonra ikna etmek için tanıdık birileri var diyerek zaman kazandırdı. Beni rahatlatmak için söyledi. 
Mahkeme başkanı: Neden ünlü isimleri aramadın Fatih Terim, Emre Belözoğlu gibi?
Muslera: Yatırım yapmadan önce kimse bana bir şey söylemedi. Ben tanıdık birilerini duyunca arayabilirdim, o isimleri aramadım. Şikayetçiyim. Parayı geri almamda Musa’nın çok büyük desteği oldu. O olmasaydı alamazdım. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Asiye Öztürk’ü tanımıyorum. Hiç bankanın Levent şubesinde işlem yapmadım. 

MUSLERA: BEN BİR ŞEYLERİN KÖTÜ GİTTİĞİNİ ANLADIM

Muslera konuşmalarına şöyle devam etti: 
Seçil'i daha önce tanımıyordum. Büyük bir banka oluşuna güvendim. Musa Mert Çetin para transferi için güvendim. Oranın müdürü olduğu için Seçil'e güvendim. Musa aracılığıyla banka dekontu aldım. Seçil Musa’ya verdi. Musa bana getirdi. Ben bir şeylerin kötü gittiğini anladım. Paramı kurtarmaya çalıştım. Paramı vermezse şikayetçi olacağım dedi. Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu ya da Fatih Terim'e söyleyeceğim gibi bir şey söylemedim. Ben sadece Musa’ya bankanın üst düzey yöneticilerine Seçil'i şikayet edeceğim dedim.

EMRE BELÖZOĞLU: 4 MİLYON 290 BİN LİRA VERDİM

Muslera'nın ardından Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.  Belözoğlu, "Bizim adımıza süreç kuzenim Volkan'ın beni aramasıyla başladı. Volkan’a ben teknik direktörlük yaptığım için 4 milyon 290 bin lira verdim. O  da Seçil'e verdi. Parayı vermeden önce sadece telefonda görüştüm 'bankada fon var, Mehmet Aydığdu ve Hakan Ateş var' dedi. 'Bana ne kadar yüksek o kadar kar' dedi. 1 milyon  192 bin lira sonra 1 milyon 400 bin dolar verdim." dedş

BANKAYA GÜVENDİM

Belözoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "
Başta ben karar verdim. Belli bir bölümünü vermeye karar verdim. Borca binaen aldığım paralarda da vardı. Seçil’le yüz yüze bir kere görüştüm. Üç kez telefonla konuştum. Para vermeden önce ilk aradıi sonra 4 milyon 290 bin doları verince görüştüm. Hiç para almadım. Volkan'a değil bankaya güvendim. Bankaya gittikten sonra bir çok sporcunun dahil olduğunu öğrendim. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu, Fatih Hoca'nın fonda olduğunu öğrendim. Banka işlemi olduğu için bu isimlerle görüşme gereği duymadım."

OLAY SONRASI ARDA TURAN VE FATİH TERİM İLE BANKAYA GİTTİK

Savacı "Para sonrası dekont istemişsiniz." deyince Belözoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Volkan bana geldiğimde ertesi gün 'dekont verilecek' dedi. Mahkemedeki delil olarak yer alan dekontlar verildi. Dökümanların hepsini Volkan imzaladı.  Şikayetçiyim. Davaya katılma talebimiz var. Seçil Erzanl'a konuşurken Fatih Terim'in adını duydum. Ama aramadım. Şoförüm de bir kere para teslim etmiştir.  Olay sonrası Fatih Terim  ve Arda Turan'la bankaya gittik. Ben hocayla hiç görüşmedim bu fonla ilgili. Bize abilik yapması için yanımızdaydı. Banka fonuydu. Banka yetkilileri araştıracağız dedi. Ben kendim gittim Seçil'e ulaşamayınca."

ARDA TURAN, SEÇİL ERZAN'A İTHAFEN: ARKADA OTURAN KADIN ADINA ÜZGÜNÜM

Emre Belözoğlu'nun ardından, Seçil Erzan ile ilk kez karşıya gelen Arda Turan"Kendi adıma, arkada oturan kadın adına üzgünüm. Kendisi elinde dosyalarla Florya'ya gelen arkasına bankayı almış bir kadındı." sözleriyle dikkat çekti. Turan konuşmalarına şöyle devam etti:
"Kendisi mevduat getirmemi istemişti. Deniznbank sitesinde 15 yıllık başarısı anlatılan bir kadındı. İyi iletişimi olan bir kadındı. Ekim 2022'de bana ulaştı. Hiç faiz almamış biriydim. Ona da söyledim. Mevduat yerine paranı fona koyalım dedi. Hiçbir şekilde faiz olarak değil fon olarak. Bana hiç o kadar yüksek geitiri demedi. Onun banka müdürü olmasına güvendim."

"7,5 MİLYON DOLAR KAYBETTİM AMA KENDİSİNE HİÇ HAKARET ETMEDİM"

"Bu paraları neden elden veriyoruz diye sorduğumda bunu hazinede değerlendirildiğini söyledi. Hiçbir zaman yülksek faiz getirisi istemedim. " diyen Arda Turan sözlerine şöyle devam etti: Levent'in göbeğinde her bankaya gitmek istediğimde 'Ardacığım zahmet etme, biz hallediriz' dedi. Tamamıyla Denizbank'a güvenerek Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'yu da suçlamayarak ama Denizbank bundan sorumludur. Denizbank şubesine sahip çıkmalıdır, Seçil Erzan'a değil. Hiçbir zaman kendisini tehdit etmedim. 7,5 milyon dolar kaybettim ama kendisine hiç hakaret etmedim.Param işliyor diye düşündüm. Ara ara gittiğimde Seçil Erzan kendisi Emre Çolak'ı aradı. Beni kimse aramadı.  Yazışmalar soruldu. Fona para sokmamız lazım, paranın çalışması lazım diyordu. Para konusu buydu.  Kimler fona para yatırıyordu kimseyi bilmiyordum.

"DOLANDIRICILIK OLDUĞUNU EMRE ABİ ARAYINCA ANLADIM"

"7 Nisan'da olay patlamış, bankaya neden başvurmadınız?" sorusuna Turan "Başvurdum, Levent şube müdürünün böyle bir şeyin içinde olabileceğini düşünmedim."  yanıtını verdi. Bunun üzerine "28 Şubat'ta şüphelenmediniz mi, Mehmet Aydoğdu ve Hakan Ateş'e ulaşmadınız mı? diye soruldu. Turan şöyle yanıt verdi: Kredi işlemi için imzaya gitmiş olabilirim." 
Savcı: Bunun dolandırıcılık olduğunu ne zaman anladınız?
Arda Turan: Emre abi arayınca anladım. Bu konularda safım, saf olmasam bu kadar parayı verir miyim. Hep ısrarla sormuştum, Denizbank şube müdürüne güvenerek verdim. Banka içinde teslim edilen paralar da var. Kendimde ufak tefek paralar vermiş olabilirim. Evrak fotoğrafı gösteriyordu.  Ocak sonunda öğrendim diğer isimleri kimseye ne kadar verdin diye sormam. Denizbankın üst düzey yöneticilerinin yönettiği fon dedi.
Arda Turan: Emre abi beni aradı. Ben biraz safım. Saf olmasam bu kadar para verir miyim? Denizbank şube müdürüne güvendim. Banka içinde ben ve kardeşimin görüntüleri nasıl yok bilmiyorum. Paraları genelde banka içinde elden verdik. Her para verdikten sonra ikna ediyordu. Ocaktan sonra hep kendisiyle görüştüm. Fon ne alemde diye konuştuk.  Seçil Erzan’la ilgili. Yetmez aldığım para. Paramı alırsam yatmasın dedi.  Ocak ayından itibaren futbolcuların isimlerini duydum dedi ama Emre’yi 7 nisandan sonra duydum.

ARDA TURAN'IN KARDEŞİ OKAN TURAN DA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan şunları söyledi:
"Abim Arda Turan Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'a gönderdi. Seçil'in odasında ve Asiye Hanım'ın odasında parayı teslim ettim. 5-6 kez şubeye gittim. Ali Yörük'ü banka çalışanı olarak tanıttı. Parayı teslim alan oydu. Bankadan çıktı parayı alıp. Seçil, Ali Yörük'e teslim et dedi. Seçil’le bir tanışıklığım yoktu. Ben de geleyim mi diye mesaj attım. Abi kardeş hiyerarşisi nedeniyle ne kadar para verdim bilmem. Al teslim et derdi. Ben de alır verirdim.  Para teslimi vezne bölümünde Asiye Hanım'ın yanında teslim ettim ve dekont aldım. Kamera kayıtlarında görünüyor. Seçil’den para teslim aldım abime götürdüm. Kaç kez aldım hatırlamıyorum."

"MESAJLARDA SİNYOR DİYE HİTAP EDİLEN BEN DEĞİLİM"

Sinyor Selçuk lakaplı İsmail Selçuk Öztürk tanık olarak yemin edip  ifade verdi. Öztürk, "Seçil Erzan'ı tanıyorum. Özel bankacılık işleriyle uğraşırım. Ben Seçilin hesabı olup olmadığımı hatırlamıyorum. Mesajlarda sinyor diye hitap edilen ben değilim." dedi

ESKİ BANKA ÇALIŞANI DA İFADE VERDİ 

Denizbank eski çalışanı Kerem Sever de ifade verdi. "2006-2012 yılları arasında çalıştım. Hazinede müdür yardımcısıydım." diyen Sever, "Kişiye özel fon kurulabilir. Fon işlemleriyle ilgili müdürün görevi yoktur. Sadece yönlendirir. Şube müdürü kurulmuş fona para alabilir." ifadelerinde bulundu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu