Portekiz’in Lizbon şehrinde 17-25 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen Büyükler Kick Boks Şampiyonası'na Türkiye'yi temsilen 75 sporcu katıldı. Uluslararası şampiyonada Tunceli ilini ve Türkiye'yi temsilen yer alan Kick Boks Milli Sporcusu Erivan Barut ise Polanyalı, Hırvat ve İsrailli rakiplerini bir bir eleyerek şampiyonluğa koştu. 

ERİVAN BARUT DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Erivan Barut, müsabakanın finalinde İsrailli rakibini ezici bir üstünlükle yenerek dünya şampiyonu oldu. Erivan Barut’u ilk tebrik edenlerden biri de Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu idi. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, dünya şampiyonluğunu elde eden başarılı sporcu Erivan Barut ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TUNCELİ VALİSİ BÜLENT TEKBIYIKOĞLU DÜNYA ŞAMPİYONU ERİVAN BARUT'U TEBRİK ETTİ 

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, görüşmede, genç ve başarılı sporcuyu "Bugün senin çok güzel bir haberini aldık. Tunceli olarak seninle gurur duyuyoruz. Ülke olarak gurur duyuyoruz. Bugün İstiklal Marşı'mızı okuttun Portekiz'de. Zaten çok başarılı bir sporcu olduğun belliydi. Sen orada Türk kadınının gücünü göstermiş oldun." diyerek tebrik etti.