Otel işleten emniyet müdürleri olduğunu, o otellerde fuhuşun da ötesinde yetiştirme yurdunda kalan kızların çalıştırıldığını ileri süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, varsa bildiklerini ve belgeleri yargı makamlarıyla paylaşması çağrısında bulundu.

MERAL AKŞENER'DEN ŞOK İDDİALAR: POLİS MÜDÜRLERİ VE FUHUŞ SUÇLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da gerçekleştirilen bir toplantıda dikkat çekici iddialarda bulundu. Akşener, bazı polis müdürlerinin otellerinde fuhuş yapıldığı ve bu iş için yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz, öksüz kızların kullanıldığını öne sürdü.

"YETİŞTİRME YURDU ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞTIRILIYOR" İDDİASI

Akşener, söz konusu otellerde yaşananları detaylandırarak, “Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor,” şeklinde konuştu. Eski İçişleri Bakanı olarak bu konunun özellikle takipçisi olduğunu belirtti.

ADALET BAKANI'NDAN MERAL AKŞENER'E ÇAĞRI

Bu çarpıcı iddialar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sorulduğunda, Tunç, iddiaların yargı makamlarına bildirilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Tunç, "Eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. Somut bilgiler varsa, bu bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılıkları ile paylaşılmasında büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

OGÜN SAMAST İÇİN YENİ İDDİANAME

Diğer yandan, Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Samast'a yönelik hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konu hakkında kamuoyunun bilmediği bazı hususlar olduğunu belirterek, konunun yargısal süreçlerle ilgili olduğunu ifade etti.

Editör: Mevlüt Peker