Mardin'de yaşayan Hüsamettin Manya, İstanbul'daki bir tur şirketiyle anlaşarak mayıs ayındaki kafile ile hacca gitti. 40 gün kutsal topraklarda kalan yaşlı adam aniden ortadan kayboldu. Tur şirketi ise hiçbir şey olmamış gibi hac sonrası kafileyi alıp tekrar Türkiye'ye getirdi.

HAC KAFİLESİ YAŞLI ADAM OLMADAN DÖNDÜ

Ekran Haber'in özel haberine göre yaşlı adamın yakınları ise gerçeği, Hüsamettin Manya’yı karşılamak üzere havalimanına gittiklerinde öğrendi. 70 yaşındaki yaşlı adam o uçakta değildi.  Çünkü Türkiye'ye dönmeden sadece 4 gün önce Mekke'de kaybolmuştu.

TUR ŞİRKETİ OLAYI GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Ama asıl skandal onu oraya götüren tur şirketinin bu haberi aileden gizlemesi oldu. Hüsamettin Manya'nın yakınları, haberi havalimanında alınca büyük bir şok yaşadı.

AİLE MEKKE'DE SOKAK SOKAK YAŞLI ADAMI ARADI

Kayıp adam için Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluk yetkilileri devreye girdi.  Manya'nın yakınları da soluğu kutsal topraklarda aldı. Kıyafetlerinin önüne ve arkasına kayıp yakınlarının fotoğrafını asarak 40 gün boyunca Mekke'yi adım adım dolaştılar, ancak tek bir ize ulaşamadılar.

ha-kayip-adam-kanald

HALA KAYIP!

Hüsamettin Manya 5 aydır kayıp, aile yakınları yaşlı adamın artık bulunmasını isterken, tur şirketinden de şikayetçi olmaya hazırlanıyor. 

Editör: Şeyda Karaca