31 Mart yerel seçimleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’da yapılan aday tanıtım toplantısında belediye başkanı adaylarını açıkladı. İstanbul adayı Murat Kurum oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Yeniden AK Parti, Yeniden İstanbul" sloganını kullanacaklarını söyledi. 

Turgut Altınok Kimdir 5

ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT ALTINOK MU OLDU?

11 büyükşehir ile 15 il belediye başkan adayları açıklanırken, Ankara belediye başkan adayının Turgut Altınok olduğu tahmin ediliyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, AK Parti tarafından Ankara adayı olarak seçildiği öne sürüldü. Partinin İstanbul adayının Murat Kurum olduğunun açıklanmasının ardından, Ankara adayının da Turgut Altınok olduğu haberleri gündemde yerini koruyor. Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara adayı henüz açıklanmadı. Ancak Turgut Altınok üzerine yoğunlaşılıyor. Peki Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok Kimdir 4

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya gelen Turgut Altınok, eğitim hayatına Ankara'da başlamıştır. İlköğretimini ve lise eğitimini Keçiören'de tamamladıktan sonra yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapmıştır. Turgut Altınok, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Turgut Altınok Kimdir 6

Turgut Altınok, Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından 'Fahri Doktor' unvanına layık görülmüştür. Daha sonra Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde ders verme yetkisi ile birlikte profesör olmuştur.

Turgut Altınok Kimdir 3

Turgut Altınok Siyasi Kariyeri

Turgut Altınok, siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda başlamıştır. Asıl mesleği avukatlık olan Altınok, henüz 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı ve Merkez Yönetme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 28 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı olmuştur.

Turgut Altınok Kimdir 2

1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı adayı olmuş ve seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde ise kuruluş sürecinde de içerisinde bulunduğu AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı adayı olmuş ve seçilmiştir.

Turgut Altınok Kimdir 7

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen son yerel seçimlerde Keçiören Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Turgut Altınok, Ankara'nın Keçiören ilçesinde 1994 yılından beri belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
 

Editör: Nurseli Fırat