Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, "9. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri" sahiplerini buldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da törene katılanlar arasında yerini aldı. Türk Dünyası Ödülleri kapsamında Yılın Onur Ödülü her sene olduğu gibi bu sene de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli'ye verildi. Devlet Bahçeli adına ödülü Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım aldı.

turk-dunyasi-hizmet-odulleri-27kasim2023-1

"TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLLERİ, TÜRK DÜNYASI İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ BİR KAPI AÇMIŞTIR"

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri'nin gün geçtikçe büyüyerek, sınırları aştığını belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, şöyle konuştu: 

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığımızın 2014 yılında başlattığı ve bugün 9'uncusunu düzenlediğimiz 'Türk Dünyası Hizmet Ödülleri' programında sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptığım dönemde, yönetici arkadaşlarımızla başlatmış olduğumuz Türk Dünyası Hizmet Ödülleri programımız; gün geçtikçe büyümüş, sınırları aşmış ve Türk dünyası ile olan ilişkilerimizde önemli bir kapı açmıştır.

turk-dunyasi-hizmet-odulleri-27kasim2023-5

Geçmişte değerli Türk Dünyasına hizmet etmiş akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız, sanatçılarımız bu programımızda ödül alarak, Türk Dünyasını ve Türk milletini en iyi şekilde temsil etme imkanı bulmuştur. Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. 100 binden fazla Türk Dünyası sevdalısının oy kullanması ile beraber, Türk Dünyası Hizmet Ödülleri sahiplerini bulmuş oldular. Cumhuriyetin 100. yılında böyle anlamlı bir programda sizlerle beraber olmak, bizim için ayrı bir öneme sahip" dedi. 

turk-dunyasi-hizmet-odulleri-27kasim2023-4

ÖDÜL ALAN KURUM VE KİŞİLER

Yılın Televizyon Muhabiri: Fulya Öztürk, Basın-Medya Ödülü: Cem Açıkgöz, Yılın Sporcusu: Kadın Voleybol Takımı, Kültür Sanat Ödülü: Kültür Bakanlığı - Kültür Yolu Festivali, Yılın Projesi: Milli Muharip Savaş Uçağı - KAAN, Yılın Köşe Yazarı: Türkgün - Kadir Yıldız, Bilim ve Teknoloji Ödülü: Baykar Bayraktar Kızılelma, Türk Kültürüne Hizmet Ödülü: Türk Devletleri Teşkilatı, Yılın Kitabı: "Türk Kuşağı: Türkiye’nin Büyük Stratejisi" - Prof. Dr. İlyas Topsakal, Yılın Müziği: Kaya Kuzucu 

turk-dunyasi-hizmet-odulleri-27kasim2023-3

Editör: Ozan Barış Erim