ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, MSÜ sınavına girebilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartlardan birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olduğu vurgulandı.

TÜRK VATANDAŞI OLMAYAN MSÜ’YE BAŞVURABİLİR Mİ?

Dolayısıyla Türk vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma haklarının bulunmadığı ifade edildi. ÖSYM, bu açıklamanın tüm sınav görevlilerine gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığını ve söz konusu sınavda yanlışlıkla gönderildiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bireylerin MSÜ sınavına alınmayacağı da açıklamanın devamında yer aldı.

TÜRK VATANDAŞI OLMAYANLAR MSÜ SINAVINA GİREBİLİR Mİ?

Bu gelişmeyle birlikte, Türk vatandaşı olmayan bireylerin MSÜ sınavına katılmaları mümkün olmayacak. Öğrenci adaylarının, sınavlara başvuru yaparken ilgili kurumların belirlediği şartları dikkatlice incelemeleri ve gereksinimleri karşılamaları önem taşıyor.

TÜRK VATANDAŞI OLMAYAN MSÜ’YE GİREBİLİR Mİ?

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Savunma Üniversitesi sınavına girebilmek için sınava başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakları bulunmamaktadır. Söz konusu mesaj, tüm sınavlarımızda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığından söz konusu sınavda sehven gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar MSÜ sınavına alınmayacaklardır."