Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Konferans Salonu’nda Muhammed Ali Öztürk’ün moderatörlüğünde ‘Yeni Medya Söyleşileri’ düzenlendi. Söyleşiye Nedim Şener ve Türker Akıncı konuk oldu. Söyleşi kapsamında Şener ve Akıncı, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Söyleşide, “Terör Örgütleri ve Demir Yumruk Türkiye” konusu ele alındı.

turker-akinci-kaan-ucagi-hakkinda-soyledikleri-19aralik2023-1

Türker Akıncı - Gazeteci, Yazar

KAAN UÇAĞI İLE DALGA GEÇENLERE TEPKİ

Ayrıca söyleşide, Türker Akıncı’nın Milli muharip uçağı KAAN ile ilgili söyledikleri gündem oldu. Akıncı, KAAN uçağının yapıldığı gün mutlu olunması gereken yerde bazı kesimlerce dalga geçilmesine tepki gösterdi. Akıncı, yapım ekibinde yer alan başmühendis ile görüştüğünü belirterek, “KAAN’ın hangarına girdim ve onu yapan başmühendis ile konuştum. KAAN uçağının ilk tanıtımında en çok neyi konuştuk biliyor musunuz? Uçağın pilot kabin kapağı kalkıyor ve yukarı kalktığında onu tutturacak bir alet var. O vileda sapı değil ama vileda sapına benzediği için dediler ki; ‘bunu vileda sapıyla tutturdular’. Dalga geçtiler. Yani biz hayatımızda ilk kez uçak yaptığımız gün, bununla mutlu olmamız gereken gün, beşinci nesil uçak yaptığımız gün ‘vileda’ Twitter’da TT olmuştu” ifadelerini kullandı.

Milli muharip uçak KAAN uçmaya hazır

“GÜZEL ATILIMLARI KABUL ETMEK İSTEMİYORLAR”

Bazı kesimlerin yapılan güzel atılımları kabul etmek istemediklerinin altını çizen Akıncı, “Oradaki mühendis, neredeyse ağlamaklı bir şekilde ‘Ya abi viledayı konuştular bizim emeğimizi konuşmadılar. Ben üç aydır eve gitmiyorum. Çoluğumu çocuğumu görmüyorum bu uçağı yapıyorum. Vileda bizden daha fazla konuşuldu’ dedi. Türkiye’de bence kitleleri biri yönetiyorsa asıl meselesi bu. Bir türlü kendimizi anlatamıyoruz, bir türlü yaptıklarımızı da bazı kesimlere geçiremiyoruz. Yani onlar almak istemiyor. Duvar örmüşler çünkü” diye konuştu.

Editör: Ozan Barış Erim