Türkiye, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği yıkıma ve katliamlara yeni bir halka ekleyerek güneydeki Refah kentine yönelik saldırılarını artırmasından büyük endişe duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik eylemlerine dair ciddi endişeler dile getirildi.

Refah Kenti 12022024 3

REFAH KENTİNE YÖNELİK SALDIRILAR

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde yaşanan yıkım ve katliamların ardından, Refah kentine artan saldırılardan duyduğumuz endişeyi ifade ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Bu saldırılar, Gazze halkını topraklarından sürme planının bir parçası olarak görülüyor.

Refah Kenti 12022024 2

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Türkiye, devam eden saldırıların Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştireceğini ve bölgede kalıcı ateşkes sağlama çabalarına zarar vereceğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumu İsrail'i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırdı.

Refah Kenti 12022024 4

REFAH’TA YAŞANAN KATLİAM

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Refah'taki hastane yetkilileri, İsrail'in düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişinin öldüğünü ve yüzlerce yaralının hastanelere ulaştığını bildirdi. Filistin Kızılayı, İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve sivil hedeflerin de zarar gördüğünü duyurdu. Yerel kaynaklar, savaş uçakları, topçu atışları ve denizden yapılan saldırılarla yaklaşık 40 hava saldırısının gerçekleştirildiğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda ev ve caminin hedef alındığını aktardı.

Refah Kenti 12022024 1

Editör: Mevlüt Peker