Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser alanına maskeli 3 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. Siyasi çevrelerden de saldıya yönelik kınama mesajları geldi. 

bakanlik merkez icisleri

Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki saldırıda meydana gelen ölümler ve sporlarla ilgili bir açıklama yaparak derin üzüntünün yaşandığını belirtti. Yapılan açıklamada "Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz" denildi.

Moskova Si̇lahli Saldiri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapılan saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediğini belirterek, "Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın, masum insanları hedef alan terör bir insanlık suçudur. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Moskova Saldırı1

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Zeynep Baş