Türkiye dün kuzey Irak'tan gelen 6 şehit haberi ile sarsıldı. Kahramanların acı haberleri baba evlerine ulaşırken, yürek yakan detaylar ortaya çıktı.

SİNOP ŞEHİDİ 1 YIL ÖNCE GAZİ OLMUŞ, İYİLEŞİNE GÖREVE KOŞMUŞTU

Sinoplu Gazi Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Kuzey Irak'taki çatışmada şehit düştü.

sehit-er-cagatay-erenoglu-23122023-iha
Erenoğlu'nun, 2022 yılında girdiği çatışmada yaralanıp gazi olduğu ve tedavisi biter bitmez yeniden göreve koştuğu öğrenildi. Erenoğlu'nun evli ve iki çocuk babası olduğu bildirildi.

İZMİR ŞEHİDİNİN ACI HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Irak’ın kuzeyindeki saldırıda şehit düşen 6 askerden Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın şehadet haberi, İzmir'de yaşayan ailesine ulaştı.

sehit-gunay

Afyonkarahisar-Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi Çalışlar Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı/Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın şehadet haberi, şehidin İzmir Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine sağlık görevlileri eşiliğinde verildi.

sehit-ramazan-gunay-23122023-iha-1

ZONGULDAK ŞEHİDİ BEBEK BEKLİYORDU

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın şehadet haberi de Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin şehadet haberini Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur verdi. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

sehit-yapici

Şehidin 4 ay önce evlendiği ve eşinin hamile olduğu aynı zamanda 10 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidin cenaze töreninin ise nüfusa kayıtlı olduğu Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Telme Köyü'ne defnedileceği öğrenildi.

AĞABEYİ GAZİ, KENDİSİ ŞEHİT OLDU

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan'ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, baba Ali ve anne Rabia Serinkan ile yakınlarını protokol üyeleri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

sehit-serinkan

Şehit Serinkan'ın ağabeyi Hüseyin Serinkan'ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

sehit-serinkan2

MALATYA ŞEHİNİN ACI HABERİNİ AİLESİ UMREDE'YKEN ALDI

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) acı haberi Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki baba ocağına ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ulaştırırken şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK'da görevli olduğu öğrenildi. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin cenazesi ise Malatya'nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek.

sehit-savar
Acı haberi duyan şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken sokak itfaiye ekiplerince Türk bayrakları ile donatıldı. Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın bir süre önce sosyal medya hesabında yayınladığı “şehit olursam bunu paylaşın” ifadesi ise yürekleri buruktu.

TOKATLI ŞEHİDİN ŞEHADET HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

sehit-karaca

Şehidin şehadet haberini babası Ahmet Karaca ve annesi Zahide Karaca'ya Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin 7 kardeşi olduğu öğrenildi. sehitler-kuzey-irak-23122023-1

Editör: Şeyda Karaca