İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan ve Türkiye'deki en fazla seçmenin kayıtlı olduğu okullardan biri olan Avcılar Leyla Bayram İlkokulu'nda yerel seçimler için oy kullanmaya gelen vatandaşların yoğunluğu dikkat çekiyor. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, okulun kayıtlı seçmenlerin yüksek olduğu bir bölgede olması nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Avcilar Leyla Bayram Ilkokulu 31032024 Iha (2)

ARTAN NÜFUS, YOĞUNLUĞU ARTIRIYOR

Okulda kayıtlı 19 bin 249 seçmen bulunuyor ve bu durumun her yıl artan nüfusla birlikte oy verecek kişi sayısının da artmasına neden olduğu belirtiliyor. Bu durum da oy verme günlerinde okulda yoğunluğun yaşanmasına yol açıyor. Bazı vatandaşlar, tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleri ile oy kullanmak için okula geldiği görüldü.

Avcilar Leyla Bayram Ilkokulu 31032024 Iha (3)

VATANDAŞLARDAN İYİ DİLEKLER

Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Mehmet Yaman, yoğunluğun güzel bir katılım olduğunu ifade ederek, "Her seçimde buradayız ve vatandaşlık görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz" dedi. Diğer bir seçmen olan Halil Uzun ise "Kalabalık bir gün geçirdik ancak ikinci kez kullanacağım, hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

Avcilar Leyla Bayram Ilkokulu 31032024 Iha (4)

DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Oy verme işlemi sırasında okul ve çevresi, dron ile de görüntülendi. Bu sayede oy kullanma süreci ve katılım daha detaylı bir şekilde takip edildi.

Avcilar Leyla Bayram Ilkokulu 31032024 Iha (7)

Avcilar Leyla Bayram Ilkokulu 31032024 Iha (5)

Editör: Mevlüt Peker