Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

IRAK BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Irak Cumhuriyet nezdinde Türkiye Cumhuriyet Büyükelçiliğine, Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Anıl Bora İnan atandı. Bu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Erdogan Imza 01062024 2

VERGİ BAŞMÜFETTİŞLİKLERİNE ATAMALAR

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Abdurrahman Sağlam, Ayşe Savan Özkurt, Gökhan Yıldız, Sevim Aslan Erkan ve Fatih Dündar atandı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Musa Turhan görevden alındı. Turhan’ın görevden alınmasıyla boş kalan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına Enver Verep atandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Yardımcısı Hakkı Şekerbay görevden alındı.

Erdogan Imza 01062024 1

DÜNKÜ ATAMALAR

Dün de bazı kurum ve kuruluşlara müfettiş ve kontrolör atanmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan başmüfettişliklere, Bakanlık müfettişleri Bayram Mavi, Hanifi Pekdemir, Oğuzhan Uzuner, Pınar Bilgen ve Talha Koç atandı.

HAZİNE BAŞKONTROLÖRLÜĞÜ VE KONTROLÖRLÜK ATAMALARI

Hazine Başkontrolörlüğüne Meryem Koşar getirilirken, Hazine Kontrolörlüklerine de yeterlilik sınavında başarı gösteren Emine Açıkgöz Engin, Hafize Mehtap İmamoğlu, Servan Kutlucan, Oğulcan Çolak, Didem Güçlü, Hüseyin Topal, Ferhat İçel, İnanç Kaplan, Yunus Ayan, Alperen Olgun, Melda Nur Nogay, Yavuz Selim Bayrakçı, Zeynep Tusun ve Ömer Faruk Kocamış'ın atanması uygun bulundu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ATAMALARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan müfettişliklere, müfettiş yardımcıları Yunus Emre Asil, Emre Akgün, Mustafa Mermer, Safa Alagöz, Harun Ünal, Esra Dursun ve Sefa Kaya getirildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ATAMALARI

Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan başmüfettişliklere ise Sezai Yücel, Yusuf Oğuz Dündar, Hasan Çağlayankaya, Onur Eminoğlu, Asuman Bora, Samet Doğan ve Fatih Diler atandı.