Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının tahminlerine göre, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar görülecek. Özellikle Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak çevreleri ile Elazığ’ın doğusunda, Muş’un güney ve batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve zamanla Van'ın güneyinde ise çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 3

DON VE BUZLANMA UYARISI: İÇ VE DOĞU KESİMLERDE RİSK

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde ise çığ tehlikesi bulunuyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 6

SICAKLIK DURUMU: DEĞİŞEN HAVA SICAKLIKLARI

Hava sıcaklıklarının batı kesimler ile Doğu Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bu durum, vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 8

TÜRKİYE'NİN İLLERİNDE HAVA DURUMU VE SICAKLIKLAR

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı hava bekleniyor. En yüksek sıcaklık 5 derece olacak.

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman yağmurlu hava etkili olacak. Günün en yüksek sıcaklığı 10 derece olacak.

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık ise 17 derece olacak.

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışların görüleceği bir gün geçirecek. En yüksek sıcaklık 18 derece olacak.

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 20 derece olacak.

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık 11 derece olacak.

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu bir hava etkili olacak. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. En yüksek sıcaklık 9 derece olacak.

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlarının etkili olacağı bir gün geçirecek. En yüksek sıcaklık 5 derece olacak. (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı bir gün geçirecek. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. En yüksek sıcaklık 14 derece olacak.

Editör: Mevlüt Peker