Esenyurt’ta geçtiğimiz yıl Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ın öldürüldüğü tekel bayisi baskını, kameralarca kaydedilmiş ve Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. Bu olaya ilişkin davanın duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 

“ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Tarık Özer, olaya istemeyerek dahil olduğunu belirterek, "Yunus Emre bana ‘amca’ diye hitap ediyordu. Ben kendisini çok seviyordum. Yunus Emre’nin öldüğünü duyunca çok üzüldüm. Amacım Yunus Emre’yi öldürmek değildi. Oğlum ölmüş gibi hissettim.” dedi. 

“OĞLUMU VURDU SANDIM”

Yunus Emre’nin silah çıkardığını ve kardeşine sıkmaya başladığını aktaran sanık, “Oğlum, ‘baba’ diye bağırınca şahsın alkollü olduğunu düşünüp oğlumu vurdu sandım. Sadece kendisini engellemek için bacaklarına doğru ateş ettim. Böyle bir olay olduğu için üzgün ve pişmanım” diye konuştu.

BABA ERZEN: BİZ BİRBİRİMİZİ TANIYAN İNSANLARDIK

Duruşmada söz alan Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen ise, "Biz birbirimizi tanıyan insanlardık. Cinayet görüntülerini izleyenler olayın nasıl olduğunu görmüşlerdir. Şikayetim devam ediyor.” İfadelerini kullandı. 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, haklarında adli kontrol tedbiri bulunan tutuksuz sanıkların “imza verme zorunluluğu” şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, yurt dışı çıkış yasağı tedbirinin devam etmesine karar verdi. 

TUTUKLULUĞA DEVAM

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden heyet duruşmayı erteledi.

Editör: Murat Kaya