Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, Türkiye'nin şu ana kadar Gazze'ye 21 yardım uçağı ve 8 yardım gemisi gönderdiğini ifade etti.

Turkiye Gazze Yardim 04042024 7

Turkiye Gazze Yardim 04042024 8

TÜRKİYE VE MISIR'IN YARDIMLARI

Büyükelçilik rezidansında Mısırlı basın mensuplarına verdiği iftarda konuşan Şen, Türkiye ve Mısır’ın Gazze’de yaşanan insani duruma duyarsız kalmadığını belirterek, Türkiye’nin, Mısır ile işbirliği içinde insani yardımlarını artırdığını ve Gazze’ye ulaşan yardımların yüzde 95’inin Mısır’ın üzerinden ve Mısır makamlarının desteğiyle geçtiğine işaret etti.

Turkiye Gazze Yardim 04042024 6

Turkiye Gazze Yardim 04042024 5

İSRAİL VE ATEŞKES ÇAĞRISI

Büyükelçi Şen, İsrail'in, gıda ve malzemelerin Gazze’ye girişi için daha somut adımlar atması gerektiğini ve Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası toplumun bunu talep ettiğini kaydederken, Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması ve yeniden imar çalışmalarının başlatılmasını temenni ettiğini ve bu bağlamda Mısır’ın oynadığı rolü takdir ettiklerini söyledi.

Turkiye Gazze Yardim 04042024 4

Turkiye Gazze Yardim 04042024 2

TÜRKİYE VE MISIR ARASINDAKİ DİPLOMATİK İLİŞKİLER

Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretin başarılı olduğunu belirterek, iki ülke arasında kültürel, eğitim, güvenlik ve ticaret alanlarında önemli görüşmelerin yapıldığını ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin de Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlattı. Şen, ziyaret çerçevesinde yetkililer arasında işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili önemli görüşmelerin yapılacağını ve ziyaret hazırlıkları kapsamında ilerleyen dönemde iki ülke arasında üst düzeyli görüşmelerin olacağını belirtti.

Turkiye Gazze Yardim 04042024 1

Editör: Mevlüt Peker