Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Ekran Haber'de yayınlanan Duygu Kaya'nın 'Başkanlar Konuşuyor' programına konuk oldu. AK Parti tarafından Tuzla Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilen Yazıcı, Tuzla'da gerçekleştirilen faaliyetlerini ve yeni dönemde yapacaklarını anlattı. İBB'den Tuzla'ya yeterli destek alamadıklarını ifade eden Yazıcı, "Ben Tuzla halkının hakkını korumak zorundayım. İBB, Tuzla'nın hakkını vermek zorunda" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU İLE KAVGA ETMEK GİBİ BİR DERDİMİZ OLAMAZ"

Uzun süredir Tuzla'da olduğunu hatırlatan Dr. Şadi Yazıcı, "Yaşananları Tuzla halkı görüyor. Benim kavga ile işim olmaz. Tuzla'da 17 seçim yaşadım, kimseyle bir problem yaşamadım. Sayın İmamoğlu ile kavga etmek gibi bir derdimiz olamaz" dedi.

Tuzla Belediye Baskan Adayi Ibbden Destek Alamadik Deyip Imamogluna Elestirilerini Tek Tek Si 1 Mart4

"2019'DA VERİLEN SÖZLERİ TUTMADI"

Yazıcı, Tuzla'nın İstanbul'un birçok yükünü aldığına dikkat çekerek, "Tuzla'nın hakkı olan bir şey var. 2019'da verilen sözleri tutmadı, bunu neden yapmıyorsun kısmına daha gelmedim. Tuzla, İstanbul'un birçok yükünü alıyor. Başlamış olan projelerimiz var, bunları pozitif ayrımcılıkla bitirin. Mesela metro konusu. Israrla 4 açılış yapıldı. 4 lansman yapıldı ama açılan metro sayısı yüzde 15. O da Kadıköy'den gelen Pendik-Sabiha Gökçen Hattı'nın bağlantı kısmıymış. Tuzla tarafı hiç yok. Kasıt olduğunu düşünmüyorum, yapsa kendisi de övünür" diye konuştu.

"İBB, E-5 YAN YOLLARI BİLE HALA BİTİREMEDİ"

"E-5 yan yolları bitirin diye uğraşırken, hala bitmemiş olmaması çok acı. Ulaşım çok kıymetli buna sebep olanlar bunun sorumluluğunu almak zorunda" diyen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"2019 öncesi Anadolu Yakası'nın gelip faydalanabileceği muhteşem projemiz vardı. İki yaşam vadisi projemiz başlamıştı. Hatta Tuzla Belediyesi olarak kamulaştırma yaptık ama hala bitmedi."

"İBB, TUZLA'NIN HAKKINI VERMEK ZORUNDA"

İBB'den destek alamadıkları için tamamlanamayan projelere de değinen Yazıcı, "Anadolu Yakası'nın trafiğini çözecek olan hal projesi bu hızla giderse 50-100 yıla bitmez. Yüzde 90'ı bitmiş olan 'Benim köyüm, benim çiftliğim' projesi var, yüzde 95'i bitmişti, bugün hala açılmadı. Bu defa neden konuşuyorsun oluyor. Ben Tuzla halkının hakkını korumak zorundayım. İBB, Tuzla'nın hakkını vermek zorunda. İsteyince suç oluyor" dedi. 

Tuzla Belediye Baskan Adayi Ibbden Destek Alamadik Deyip Imamogluna Elestirilerini Tek Tek Si 1 Mart 1İMAMOĞLU İLE TARTIŞMASININ PERDE ARKASINI ANLATTI

Arıtma Tesisi açılışındaki tartışmanın perde arkasını da aktaran Yazıcı, "Tartışmanın nedeni sadece ve sadece tesisin birinci kısmını yapmış Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmem. İkinci üniteyi yapmış, üçüncü kısmını başlatmış rahmetli Kadir Topbaş'a teşekkür etmem. Siz de tamamlıyorsunuz. Tamamlarken onlara da teşekkür ediyorum. Bu kötü bir şey değil. Niye onu belirttin gibi oradaki halk bize saldırıya kalktı" ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediye Baskan Adayi Ibbden Destek Alamadik Deyip Imamogluna Elestirilerini Tek Tek Si 1 Mart 2

Editör: Meltem Kaya Sapmaz