Twitch açılacak mı, ne zaman açılacak? Twitch uygulamasını kullanan binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. İşte detaylar..

Twitch

TWİTCH NEDİR?

Twitch, kişilerin canlı bir şekilde oynadıkları oyunu paylaşabildikleri bir sosyal medya platformu olarak tanımlanıyor. Twitch, bir canlı yayın platformu olarak hizmet vermekteydi. Dünyanın en büyük canlı yayın platformları arasında yer alan Twitch üzerinde birçok kişi yayın yapıyordu.

Twitch 4

Twitch üzerinde benzer oyunlardan hoşlanan kişiler, birbirini izleyebiliyor hatta anında iletişime geçebiliyordu. Twitch bu özelliği ile binlerce kişinin sosyalleştiği de bir alandı. Ancak geçtiğimiz günlerde Twitch, Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün başvurusu sonrasında BTK tarafından engellendi. Peki, Twitch tamamen kapandı mı? Twitch ne zaman açılacak?

Twitch 3

TWİTCH KAPANDI MI?

Twitch’e, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli kararı alındı. Twitch platformuna gelen erişim engeli sonrasında oyunseverler, yayıncı ve izleyiciler Twitch'in açılıp açılmayacağını araştırıyor. Canlı yayın platformları arasında önde gelen Twitch’e erişim engeli kararı ile ilgili BTK’nin internet sitesinde şu bilgi yer alıyor:

Twitch 1

“twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

TWİTCH AÇILACAK MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Twitch 2

Dünyanın en büyük canlı yayın platformları arasında yer alan Twitch’e erişim engeli getirilmesinin ardından Türkiye’de bulunan kullanıcılar siteye erişim sağlayamıyor. Twitch’in yeniden açılıp açılmayacağıyla ilgili ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Editör: Nurseli Fırat