Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz'in iç bölgeleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Tokat, Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARIN KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR

Yağışların özellikle Giresun, Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli, Ordu ve Trabzon çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

HAVA SICAKLIKLARI VE DEĞİŞİM

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle iç bölgelerdeki sıcaklık düşüşü dikkat çekici olacak.

RÜZGARIN ŞİDDETİ

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da ise kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara'da hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık 31 dereceye kadar çıkacak. İstanbul’da da benzer şekilde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sıcaklık 30 derece olacak. İzmir'de ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, sıcaklık 37 dereceyi bulacak.

GÜNEY VE BATI BÖLGELERDE SICAKLIK

Adana'da hava parçalı ve az bulutlu, sıcaklık 35 derece olarak tahmin ediliyor. Antalya'da da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor, sıcaklık 34 derece olacak. Diyarbakır'da ise hava az bulutlu ve açık, sıcaklık 38 dereceye kadar çıkacak.

DOĞU BÖLGELERDE YAĞIŞ VE SICAKLIK

Samsun'da parçalı ve çok bulutlu bir hava, yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık 26 derece olacak. Trabzon’da da benzer hava koşulları bekleniyor, iç kesimlerde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor ve sıcaklık 25 derece olacak.

ERZURUM VE ÇEVRESİNDE YAĞIŞ

Erzurum’da hava parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık 25 derece olacak. Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde de benzer yağışlı hava koşulları görülecek.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava durumu ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.