Yaş meyve ve sebze sektöründe her yıl Türkiye’nin ihracat şampiyonluğunu göğüsleyerek adından sıkça söz ettiren Uçak Kardeşler, firmaya ait tüm tırlarını Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan tasarımlarla giydirdi.

"BİR ASRIN ANISINA..."

Uçak Kardeşler’den yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, biz de Uçak Kardeşler olarak sektörde 39 yıldır yer almanın ve Türk çiftçisine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nedenle bir asrın anısına tüm ihracat tırlarımızı Cumhuriyetimizin 100. yıla özel tasarımlarla giydirdik." ifadeleri kullanıldı.

TÜRK BAYRAĞI RENKLERİ KULLANILDI

1984 yılında kurulan ve yaş meyve-sebze sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yerini alan Uçak Kardeşler'in 100. Yıl tasarımlı özel tır giydirmelerinde, 100. Yıl logosu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milli ekonominin temeli ziraattir" sözü yer alıyor. Tasarıma Türk bayrağı renklerinin hakim olduğu görülüyor.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZLA BU COŞKUYU PAYLAŞMAK İSTEDİK"

İhracat tırları yollara çıkan Uçak Kardeşler firmasından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Uçak Kardeşler ailesi olarak tırlarımızı  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel giydirdik. 81 vilayetteki her bir insanımızla ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımızla Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusunu paylaşmak istedik. Bu vesileyle yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı  bir kez daha en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz. Milletçe gurur ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılında başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz."

Editör: Mevlüt Peker