Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün aktardığı bilgiye göre Ukrayna'nın Rusya'nın işgali altındaki Zaporijya bölgesinde bulunan Melitopol şehrinde meydana gelen patlamada, Rusya Ulusal Muhafızlarından en az üç subay öldü.

UKRAYNA DİRENİŞÇİLERİNDEN İNTİKAM EYLEMİ

Melitopol'deki Dmytro Dontsov Caddesi'nde bulunan Nova Poshta ismli postane binasına yönelik yerel direniş hareketinin temsilcileri tarafından bir intikam eylemi gerçekleştirildi.

FSB TOPLANTISI SIRASINDA SALDIRI

Ukrayna istihbaratına göre Rus güçleri, karargahlarını söz konusu binaya yerleştirdi. Saldırı, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile Ulusal Muhafız memurları arasındaki toplantı sırasında düzenlendi.

RUSLAR İKİ SANAYİ SİTESİNİ ASKERİ ÜSSE DÖNÜŞTÜRDÜ!

Ruslar, toplantıdan bir saat önce Melitopolskyy Avtohidroahrehat Ltd.'den eski Melitopol Soğutma Mühendisliği Fabrikası Refma'ya kadar olan yolun bitişik bölümünde trafiği engelledi. Rus yetkililer, bahse konu her iki sanayi tesisini de askeri üsse dönüştürdü.

RUSYA "LPG PATLAMASI" DEDİ

Olaya ilişkin basına yansıyan haberlerde Melitopol'de şiddetli bir patlamanın duyulduğu ve çok sayıda polis aracının şehrin sokaklarını doldurduğu belirtiliyordu. Ruslar ise patlamanın bir otomobilde "LPG ekipmanı arızası" nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü.