Ukrayna'nın, Rusya sınırında bulunan Belgorod kentine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı derin yaralar açtı. Dün meydana gelen saldırıda, Ukrayna ordusuna ait olduğu belirtilen Tochka balistik füzesinin neden olduğu patlamalar sonucu 10 katlı bir apartmanın bir bölümü çöktü. Rusya Acil Durumlar Bakanlığının açıklamalarına göre, enkaz altında kalan 15 sivilin yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Ukrayna Sivilleri Vurdu 13052024 Iha2

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Enkaz altında yapılan titiz arama kurtarma çalışmaları sonucunda, 15 kişinin cansız bedeni çıkarıldı ve 17 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Rus yetkililer, hasarın sadece çöken binayla sınırlı kalmadığını, çevredeki diğer binalarda ve araçlarda ciddi hasarlar meydana geldiğini, bazı elektrik direklerinin de yıkıldığını belirtti.

Ukrayna Sivilleri Vurdu 13052024 Iha3

RUSYA'DAN TEPKİ VE TEDBİRLER

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Belgorod kentine 12 füze fırlattığını duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamada, saldırının "barbarca" nitelikte olduğu vurgulanarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in durumdan haberdar edildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.