İsveç'te polis, Kurban Bayramı’nın ilk günü, öğleden sonra başkent Stockholm'deki bir caminin önünde Kuran yakılmasına izin verdi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve beraberindeki heyet Ankara’da bulunan İsveç Büyükelçiliği önüne giderek siyah çelenk bıraktı, ardından basın açıklaması yaptı. Yıldırım açıklamasında İsveç makamlarını bu alçak provokasyonlardan ötürü özür dilemeye ve tekrarının yaşanmaması için çalışmaya davet etti.

Yıldırım ayrıca “Milliyetçi-Ülkücü hareket vatanımıza, dinimize ve dilimize yapılan bütün saldırıların karşısındadır ve olmaya devam edecektir” İfadelerine de yer verdi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın konuşması ise şu şekilde;

İsveç Stokholm‘de bir cami önünde polis koruması altında mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’in yakılması bütün İslam ve Türk dünyasında bir infiale yol açmış ve bütün milyonlarca inanan insanın ayağa kalkmasına neden olmuştur. Ülkü Ocakları olarak mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan bu çirkince alçakça saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Bir dinin kutsal değerine yapılan bu alçakça eylem ne özgürlükle ne de demokratik hakla izah edilebilir. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan bu alçak eylem bu alçak hakaret bir islamafobidir. Ve barış dini olan İslam’a karşı duyulan nefretin, ayrımcılığın düşmanlığın ve kin beslemenin alçakça bir yansımasıdır. İsveç yönetimi kurban bayramın ilk gününde Stokholm’de bir cami önünde kuranı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi hatta yakan alçağı da korumaya alması yalnızca skandal değil bunun da ötesinde barbarlığın, vandallığın somut bir göstergesidir. Kutsal kitabımız üzerinden dinimize inançlarımıza yönelen bu menfur saldırı batının Türk ve İslam düşmanlığının normal bir davranış biçimi haline geldiğinin en büyük göstergesidir. Kuranı Kerim’in yakılmasına izin vermek en az yakmak kadar iğrenç ve ilkel bir rezalettir. Kuran-ı Kerim’in yakılmasına susmak da bir o kadar utanç verici ve suça ortak olmaktır. Buradan İsveç makamlarını açıkça uyarıyor, İslam dinine ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerime karşı yapılan bu alçaklığın faillerinin cezalandırılması için harekete geçmeye davet ediyoruz. İsveç bu ve benzeri yanlışlardan dönmeli, Türkiye’ye karşı bölücü terör örgütü PKK’ya desteklemekten vazgeçmeli. İslama ve onun mukaddes değerlerine karşı yapılan aşağılık provokasyonlara engel olmalıdır. İsveç yönetimi derhal Türk ve İslam toplumlarından özür dilemek ve bir daha böyle bir rezaletin yaşanmasına engel olmak mecburiyetindedir. Aksi halde dinimize, ülkemize, milli değerlerimize, Türk ve Türkiye yüzyılı hedeflerimize hiyanetin ve saygısızlığın muhakkak bir sonucu olacaktır. Milliyetçi-Ülkücü hareket vatanımıza dinimize ve dilimize kısacası Türk-İslam inancına yapılan bütün alçakça saldırıların karşısındadır ve olmaya da devam edecektir. Ülkü Ocakları olarak yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan bu alçakça hakareti ve saldırıyı protesto etmek için bugün İsveç Büyükelçiliği’ne siyah Çelenk bırakıyoruz. Az önce okunan Kur’an-ı Kerim’de İsra Suresi 82. ayetinde Cenabı Allah buyuruyor ki “biz Kur’an‘dan öyle bir şey indiriyoruz ki inananlar için şifa rahmettir zalimlerin ise sadece ziyanını attırır.”

Editör: Site Yönetim