YARGI DİZİSİ NE ÖDÜLÜ KAZANDI?

Yargı, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil eden tek aday olarak büyük bir başarı elde etti. Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen ödül töreninde, 20 ülkeden 56 yapımın yarıştığı 14 kategoride Yargı, "En İyi Telenovela" dalında ödül kazandı.

yargı dizisi4

Ay Yapım imzalı Yargı dizisi, Brezilya'dan "Cara e Coragem" ve "Pantanal" ile Portekiz'den "Para Semper" adlı dizilerle rekabet ederek bu prestijli ödüle layık görüldü. Tören, ABD'de gerçekleşti ve Yargı dizisinin yapımcısı Kerem Çatay, yönetmen Ali Bilgin, senarist Sema Ergenekon ve başrol oyuncuları Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu törene katıldı.

yargı dizisi 1

Üç sezondur hem Türkiye'de hem de yurtdışında büyük bir beğeni toplayan Yargı dizisi, uluslararası alanda da başarısını kanıtlamış oldu. Türkiye'nin gurur kaynağı olan bu ödül, Türk televizyon sektörünün uluslararası alanda ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

yargı dizisi 6

YARGI DİZİSİNİN KONUSU NE?

Yargı, bir cinayet vakasını çözmek için birlikte çalışmak zorunda kalan bir savcı ve bir avukatın hikayesini konu ediyor. Korkunç bir cinayet vakası, dürütlüğü ile tanınan ve mesleğin en iyilerinden olan savcı Ilgaz ile inandığı doğrular uğruna sınırları zorlayan cevval bir avukat olan Ceylin'in yolunun kesişmesine neden olur.

yargı dizisi 5

Katilin peşine düşen Ilgaz ve Ceylin, bu süreçte birlikte hareket etmek zorunda kalır. Bu süreç onların hayatlarında geri dönüşü olmayan bir kırılma yaşamalarına neden olur.

yargı dizisi 8

YARGI DİZİSİNİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Kaan Urgancıoğlu - Ilgaz Kaya
Pınar Deniz - Ceylin Erguvan
Hüseyin Avni Danyal -Metin Kaya
Uğur Polat - Yekta Tilmen
Mehmet Yılmaz Ak - Pars Seçkin
Ali Seçkiner Alıcı - Zafer Erguvan
Zeyno Eracar - Gül Erguvan
Uğur Aslan - Eren Duman
Arda Anarat - Çınar Kaya
Pınar Çağlar Gençtürk - Aylin Erguvan Yılmaz
Onur Özaydın – Osman Yılmaz
Onur Durmaz – Engin Tilmen

ULUSLARARASI EMMY ÖDÜLLERİNİ ALAN DİĞER DİZİLER HANGİLERİ?

“Yargı”; “Kara Sevda” ve “Şahsiyet”in ardından ödülü kazanan üçüncü Türk dizisi olarak kayıtlara geçti.

yargı dizisi 3

Kara Sevda 2017 yılında Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Drama" kategorisinde aday gösterildi. Ve 45. uluslararası emmy ödülleri'nde "telenovela" kategorisinde en iyi yapım seçildi. 20 kasım pazartesi akşamı new york'ta düzenlenen 45.uluslararası emmy ödüllerinde, kendi kategorisinde brezilya ve kanadalı rakiplerini geride bırakarak ödülüne kavuştu.

kara sevda-emmy

Oyuncu Haluk Bilginer, puhutv'de yayınlanan Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

ŞAHSİYET EMMY

ULUSLARARASI EMMY ÖDÜLLERİ NEDİR?

Uluslararası Emmy Ödülleri, televizyon endüstrisindeki en prestijli ödüllerden biridir. Her yıl, Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi (International Academy of Television Arts and Sciences) tarafından düzenlenir. Bu ödül töreni, ABD dışında üretilen televizyon programlarına ve yapımlarına verilen bir ödül olarak tanınır.

yargı dizisi 7

Editör: Zeynep Baş