Zafer Partisi dün İstanbul'da bir otelde aday tanıtım toplantısı düzenleyerek yaklaşan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi yani yerel seçimlere yönelik önemli bir adım attı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul İl Başkanı Erdoğan Erhan, parti temsilcileri ve partinin ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa1

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa2

ZAFER PARTİSİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

Ümit Özdağ, Azmi Karamahmutoğlu'nu Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak resmen açıkladı. Bu açıklama İstanbul'daki siyasi çevrelerde merakla bekleniyordu.

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa5

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa7

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa8

ZAFER PARTİSİ İSTANBUL İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Etkinlik, partinin çeşitli ilçe belediyeleri için adaylarının tanıtılmasıyla devam etti. Zafer Partisi'nin İstanbul'un farklı bölgelerini temsil eden çeşitli kişilerden oluşan ilçe belediye başkan adayları listesi açıklandı. Adaylar aşağıdaki şekilde oluştur:

- Adalar Belediyesi adına Hüseyin Avni Borluk
- Avcılar Belediyesi adına Umut Basmacı
- Bakırköy Belediyesi için Türker Tolga Topaloğlu
- Bayrampaşa Belediyesi için Tarkan Güler
- Beylikdüzü Belediyesi için Özcan Aksu
- Beyoğlu Belediyesi adına Sevim Aydın Gümüşdal
- Büyükçekmece Belediyesi için Yaşar Öztürk
- Kadıköy Belediyesi adına Tuğrul Kihtir
- Küçükçekmece Belediyesi için Emre Met
- Maltepe Belediyesi adına Sibel Zeren
- Pendik Belediyesi için Kürşad Dağ
- Silivri Belediyesi adına Murat Demirkol
- Tuzla Belediyesi için Akın Gürkan
- Ulaş Öztürk Bahçelievler Belediyesi için
- Ümraniye Belediyesi için Jülide Sarıkaya Kurdoğlu
- Üsküdar Belediyesi için Dursun Atabek
- Zeytinburnu Belediyesi için Aydemir Alıçlar

Zafer Partisi Umit Ozdag Ibb Adayi 13012024 Aa4

CHP’Lİ EKREM İMAMOĞLU’NUN İŞİ GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR

Geçtiğimiz yerel seçimlerde başta İYİ Parti olmak üzere birçok partinin desteğini alarak belediye başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’nun işi de git gide zorlaşıyor. İYİ Parti’nin tüm illerde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklamasının ardından Zafer Partisi’nin de İBB için aday göstermesi, yerel seçimler için binli oyların kritik değerde olması, Ekrem İmamoğlu’nu daha da zor durumda bırakıyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde olduğu gibi son anda Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile pazarlığa oturma ihtimali de bulunuyor.

Ekrem Imamoğlu

Diğer tarafta iş birlikleri 15 Temmuz işgal girişimiyle meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı’nda ise tam anlamıyla netlik bulunuyor. Cumhur İttifakı MHP’nin AK Parti adayı Murat Kurum’a destek vereceği İstanbul’da Hüda Par da Murat Kurum’u destekleyeceğini açıklamıştı.

murat-kurum-11122023-9

Akabinde “Yeniden Refah İstanbul'da Murat Kurum'u destekleyecek mi?” sorusu gündeme gelmişti. 14 Mayıs’taki genel seçim sonrası yükselişini sürdüren Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da Murat Kurum’a destek verip vermeyeceği merak ediliyordu. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’nin de İstanbul’da Murat Kurum’u desteklemesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "AK Parti bizden zaman istedi" ifadelerini kullanmıştı.

fatih-erbakan-1

BBP, Murat Kurum’u destekleyecek mi sorusuna da bizzat BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yanıt vermişti. “İstanbul'dan aday çıkarmayıp Murat Kurum'u destekleyeceğinizi söyleyebilir miyiz?” sorusuna BBP lideri Mustafa Destici, “Bunu söyleyebilirim, bunda bir beis yok.” demişti.

Bbp Genel Baskani Mustafa Destici 12012024 Aa 9

Editör: Mevlüt Peker